Home > #Hoofdnieuws > Super GT Suzuka: een fantastische overwinning voor Bertrand Baguette

Super GT Suzuka: een fantastische overwinning voor Bertrand Baguette

Bertrand Baguette en Kazuki Hiramine begonnen vanop de laatste plaats in GT500 aan de wedstrijd van 450km of 77 ronden. Een sterke race en wat meeval bij een neutralisatie bezorgden het Belgisch-Japanse duo een knappe overwinning en de leidersplaats in de tussenstand om het kampioenschap.

(Foto: © Bertrand Baguette / Vitam Sport)

De kwalificaties verliepen niet zoals gehoopt met een vijftiende startpositie tot gevolg. Bertrand Baguette reed een lange openingstint van 33 ronden alvorens zijn teamgenoot Kazuki Hiramine hem afloste aan boord van de Nissan Z. Er volgde een tweede pitstop voor Team Impul net voor een neutralisatie, wat de blauwe wagen op de vijfde plaats bracht. In een spannende slotfase wist Hiramine snel plaats drie in te nemen en Tsugio Matsuda onder druk te zetten. Er volgde een drive through voor Matsuda na het hardhandig verdedigen van zijn tweede plaats bij een inhaalpoging van Hiramine. Op minder dan drie ronden van de finish veroverde de teamgenoot van Bertrand Baguette de leiding. Baguette-Hiramine finishten met 6,630 seconden voorsprong op Koudai Tsukakoshi-Nobuharu Matsushita (Astemo NSX-GT) en Yuhi Sekiguchi-Yuichi Nakayama (Denso Kobelco SARD GR Supra) namen plaats op de laagste podiumtrede. Nobuteru Taniguchi en Tatsuya Kataoka (Goodsmile Hatsuna Miku AMG – Mercedes-AMG GT3) wonnen GT300.

“Wat een ongelofelijke wedstrijd!”, aldus Bertrand. “We stonden op de laatste plaats op de startgrid en we nemen de overwinning mee naar huis! We wisten dat we hier alles moesten geven om een goed resultaat te behalen en we hadden een klein beetje het geluk aan onze zijde met de safety car-fase op een belangrijk strategisch moment. Kazuki Hiramine verrichtte een fantastische job tijdens zijn relais en Impul heeft ook super goed gewerkt. De wagen was snel en betrouwbaar. Deze race gaan we niet snel vergeten en ze beloont het werk en het doorzettingsvermogen van het hele team!”

Door deze overwinning komen Baguette-Hiramine aan de leiding van het kampioenschap met 10,5 punten voorsprong op Fenestraz-Miyata (Toyota GR Supra GT500) en met nog drie wedstrijden op het programma.

error: Alert: Content is protected !!