Home > VAS > Rallysprint > In een notendop: VAS Rally-Regularity-Classic

In een notendop: VAS Rally-Regularity-Classic

  • Short Rally Kasterlee – Zoals verwacht werd de Short Rally van Kasterlee, net als de Grote Prijs in Francorchamps, een zaak van de Nederlanders. Erik Van Loon en Hein Verschuuren stuurden hun Subaru Impreza S14 WRC naar de zege voor Bob De Jong Bob en Erik De Wild Erik op Hyundai I20 R5. De derde podiumtrede was voor Casper Nielsen en Ward Hanssens (Opel Corsa Rally4). De eerste Belgen werden Tom Ceuppens Tom en Thomas op BMW 1. Zij strandden aan de voet van het podium.
  • Regularity Kasterlee – In de marge van de Short Rally was er in Kasterlee ook nog de regularity wedstrijd. Daarin rijden de deelnemers over het rallyparcours en de verbindingsritten, maar dan wel gehouden aan vooraf bepaalde gemiddeldes die op elk moment (!) dienen te worden aangehouden. In deze specifieke discipline zagen we een zege van vader en zoon Sander en Paul Van den Wyngaert met de VW Corrado. De zussen elien en Stephanie Dierckx (Toyota MR2) en het koppel Sam De Wolf en Julie Cole (Porsche 924) vervolledigden het podium.
  • Mid Flanders Classic – Op zaterdag was er in het West-Vlaamse Staden de Mid Flanders Classic, een wedstrijd voor het regionale kampioenschap VAS Classic. de deelnemers mmoeten over de openbare weg een route zoeken volgens een geheim gehouden roadbook. Via controles kan de organisatie nagaan of de concurrenten de correcte route volgden. Als dat niet het geval is rapen de kandidaten strafpunten. Uiteindelijk wordt diegene met de minste strafpunten de winnaar. De zege ging er in de moeilijke klasse Expert naar de broers Bart en Bjorn Buysse met de BMW 315. In de klasse Touring was de winst voor Patrick Mahieu en Bjorn Doolaeghe op een MG B Roadster.

foto: ©W.Bouchez/archief

error: Alert: Content is protected !!