Home > Circuit > F3 Spa: de eerste voor Zane Maloney

F3 Spa: de eerste voor Zane Maloney

We kregen een primeur op Spa: voor het eerst won een rijder uit Barbados in de Formule 3. Op papier leek het een gemakkelijke zege, voor zijn teamgenoot, maar Maloney kreeg toch de nodige uitdagingen te verwerken.

Twee safety car periodes en een resem tijdstraffen draaiden allemaal uit in het voordeel van Zane Maloney. Poleman Collet (MP Motorsport) nam een perfecte start met Maloney in het wiel maar aan Les Combes gingen zowel Collet als Maloney in de fout, hoewel Collet ook nog Pizzi van de baan dwong. Het zou hem een straf opleveren van vijf seconden. Een eerste safetycar kwam uit toen de Indiër Kush Maini erin slaagde om bij een incident aan de chicane maar liefst drie andere rijders uit te schakelen, waaronder…titelkandidaat Victor Martins. Die werd geraakt door een Maini die absoluut naar de pit wilde en de Fransman moest even later zijn ART parkeren.

Na de herstart was leider Collet een hapklare brok voor Maloney, die aan Les Combes met DRS voorbij ging. De rest van de race kkonden de toeschouwers genieten van heel wat positiegevechten, waarbij Roman Stanek nog naar de tweede plaats ging en zo een Trident dubbelzege vastlegde. De tijdstraf van Collet wierp hem terug naar een zesde plaats en zo mocht Oliver Bearman (Prema) voor de tweede maal dit weekend op het podium.

Martins out, Hadjar in de problemen op een veertiende plaats, een Leclerc die zich hand en tand weerde maar op een elfde plaats buiten de punten strandde… Het betekende dat er aan de kop van het kampioenschap één en ander wijzigde. De titelkandidaten schuiven dichter bij elkaar met Hadjar op 106 punten, voor Bearman (105), die na dit Ardeense weekend naar de tweede stek klimt. Volgen dan de puntenloze Martins (104) en Leclerc (101) terwijl Stanek komt aansluiten met 98 punten.

Twee weekends blijven er nog te gaan: Zandvoort en Monza.

error: Alert: Content is protected !!