Home > Circuit > F2 Spa: voorbeeldige zege van Jack Doohan

F2 Spa: voorbeeldige zege van Jack Doohan

Voor Jack Doohan werd het een overwinning volgens het boekje. Eens de Australiër de Virtuosi machine aan de leiding zette, reed hij quasi probleemloos naar de zege.

Dat Jack Doohan uiteindelijk weinig tegenstand kreeg voor de zege, had redenen die heel vroeg in de wedstrijd vielen. Poleman en puntenleider Felipe Drugovitch (MP Motorsport) ging er bij de start als een speer vandoor, Fittipaldi had een langzame start en Doohan profiteerde ervan om in tweede positie te glippen. De ommekeer kwam er in de derde ronde toen titelkandidaat Theo Pourchaire, die met zijn ART machine moeite had zich los te rukken uit het peloton, in de pits moest parkeren met een (waarschijnlijk) probleem met de versnellingsbak.

Verschoor laat Nederlandse fans juichen

Het was wachten op de eerste pitstops en de vergelijking tussen beide strategieën (soft-hard of hard-soft) om de zegekandidaten te vinden. Jack Doohan en Virtuosi kozen voor de undercut, en dat bracht op, want de enkele ronden later gestopte Drugovitch, verloor de leiding. Maar met grote rivaal Pourchaire uit de race, leek Drugovitch zich tevreden te stellen met de tweede plaats en een zakje van 18 punten. Liam Lawson loodste de Carlin machine naar de derde podiumtrede. De ster in de eindfase van de race werd Nederlander Richard Verschoor, die de Trident machine zo ver mogelijk bracht op medium banden om de laatste acht rondes over te gaan op zachte slicks. Verschoor werkte zich achtereenvolgens nog voorbij Armstrong, Hauger, Vesti, Novalak, Vips, Iwasa Sargeant en Fittipaldi, om te stranden aan de voet van het podium!

Voor onze landgenoot Amaury Cordeel was een puntenpositie bij voorbaat quasi uitgesloten. Hij moest zich naar voren vechten vanuit een twintigste startpositie, kon door een zeer lange stint op de mediums nog in de top tien verschijnen, maar viel na zijn pitstop terug naar een zeventiende plaats.

In het kampioenschap neemt Drugovitch nu een definitieve optie op de titel met een totaal van 205 punten. Pourchaire blijft op 162 stuks terwijl Sargeant enkele punten goedmaakt met 127 eenheden en Jack Doohan komt aansluiten met 121 punten.

error: Alert: Content is protected !!