Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race

F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race

Max Verstappen (Red Bull) heeft de 67ste Grote Prijs van België gewonnen. De Nederlander starte op plaats veertien, maar wist zich al snel op te werken naar de eerste plek. Sergio Perez (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari) worden tweede en derde.

Foto © Jens Mommens

De opening van de race verliep chaotisch, met Lewis Hamilton (Mercedes) en Fernando Alonso (Alpine) die contact maken in bocht vijf. Hamilton laat te weinig ruimte voor Alonso, waarbij hij inrijdt op het achterwiel van de Alpine-rijder. De Mercedes gaat de lucht in, waarna Lewis deze enkele bochten verder moet achterlaten. Alonso, die startte vanop P3 zakt zo meteen terug naar tot halverwege het veld. Enkele bochten later verliest Latifi (Williams) dan weer de controle waarbij hij Valtteri Bottas (Alfa Romeo) het grid in duwt. Die laatste zit muurvast. Safety car en einde race voor Bottas.

De rest van de race verloopt zeer rustig. Na de herstart komt Verstappen al meteen op een derde plaats te staan. Amper elf ronden in de races kan de leider in het kampioenschap handig gebruik maken van een DRS op zijn teamgenoot, waarna hij aan de leiding van de race komt de staan. Hij behoudt deze positie en wint uiteindelijk de Grote Prijs van België. Bij het aflopen van de race krijgt Charles Leclerc (Ferrari) nog vijf seconden voor ‘speeding in the pitlane’ waarna hij naar de zesde plaats zakt.

Met dank aan zijn overwinning, vergroot Verstappen ook zijn voorsprong in het kampioenschap. De Nederlander heet nu 284 punten op zijn naam staan. Sergio Perez stijgt naar de tweede plaats en heeft nu 191 punten achter zich staan. Charles Leclerc, die als zesde eindigde, zakt met 186 punten zo naar plaats drie.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Tsunoda start vanuit pits, Verstappen en Leclerc stijgen één plaats
error: Alert: Content is protected !!