Home > Circuit > ELMS Barcelona: winst voor Prema Racing en Tom Van Rompuy tweede in LMP3

ELMS Barcelona: winst voor Prema Racing en Tom Van Rompuy tweede in LMP3

Voor de derde keer op vier races ging de zege naar Prema Racing en Lorenzo Colombo, Ferdinand Habsburg en Louis Delétraz. Mühlner Motorsport en Ugo de Wilde eindigden negende. Tom Van Rompuy stond met een tweede plaats voor het eerst op het podium in LMP3. In LM GTE werd Alessio Picariello vijfde en duurde de wedstrijd voor Sarah Bovy slechts enkele honderden meters.

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

Voor Sarah Bovy was het een wedstrijd om snel te vergeten. De Belgische maakte vanop plaats twee in LM GTE een uitstekende start en nam in de eerste bocht de leiding in haar klasse. Enkele meters verder werd ze van de baan getikt door een LMP3. De Ferrari ging in de muur en iets verder gebeurde ook een ongeval tussen twee LMP3-wagens, wat een neutralisatie veroorzaakte.

Nadien ging de strijd vooraan tussen Prema Racing en het trio Canal-Jamin-van Uitert van Panis Racing. Mede door een tijdstraf van tien seconden voor Panis Racing, won het Italiaanse team met net geen 23 seconden voorsprong op de Franse equipe. Nicolas Lapierre, Niklas Kruetten en Yifei Ye behaalden voor COOL Racing de derde plaats. Ugo de Wilde was met Mühlner Motorsport zesde toen hij even op de baan stil stond met een technisch probleem, waarmee de Belgische Oreca 07 een 45-tal seconden verloor. Ze finishten uiteindelijk op de negende positie met één ronde achterstand.

Tom Van Rompuy, Sebastian Alvarez en Alexander Bukhantsov reden een sterke race met de Duqueine D08 van DKR Engineering en finishten op plaats twee in LMP3 op een goede vijf seconden van de Inter Europol Competition Ligier van Nicolas Pino, Charles Crews en Guilherme Oliveira.

Gianmaria Bruni, Lorenzo Ferrari en Christian Reid stuurden hun Porsche van Proton Competition naar de winst in LM GTE. Ze gingen Spirit of Race en JMW Motorsport voor, beide met een Ferrari 488 GTE Evo. Het werd een onopvallende race voor de Absolute Racing Porsche van Alessio Picariello, Andrew Haryanto en Martin Rump, maar de Belg wist toch de snelste wedstrijdronde in LM GTE achter zijn naam te schrijven.

De volgende wedstrijd, en de voorlaatste van het seizoen, vindt op het circuit van Spa-Francorchamps plaats tijdens het weekend van 24 en 25 september.

error: Alert: Content is protected !!