Home > Circuit > DTM Nürburgring: Zuid-Afrikaans feestje gaat verder

DTM Nürburgring: Zuid-Afrikaans feestje gaat verder

De tweede kwalificatiesessie van het DTM op de Nürburgring had alvast geen last meer van de mist en dat resulteerde in een echt spektakelstuk. De twee Zuid-Afrikaanse broers Sheldon en Kelvin van der Linde deden hun kunststukje van de eerste race over en starten samen op de eerste startrij. De BMW-rijder had exact één honderdste voor op zijn broer in de Audi. Twintig rijders bleven binnen de halve seconde, waarbij Laurens Vanthoor met zijn Porsche voor het eerst in de top-10 eindigde. 

Foto: © BMW

Het regende verbeteringen in de laatste minuten van de tweede sessie, met dus een volledige Zuid-Afrikaanse startrij. Achter hen bleven nog eens vier rijders binnen één tiende van een seconde, met Dennis Olsen (Porsche) op drie en Mirko Bortolotti (Lamborghini) op vier. Die laatste heeft wel een gridstraf van vijf plaatsen voor de wedstrijd. 

De Belgen dan: Laurens Vanthoor pakte voor het eerst dit seizoen een top-10 mee, de Porsche-rijder werd negende op minder dan twee tienden van de poleman. Vanthoor is overigens de rijder die dit seizoen het meeste plaatsen goedmaakte in de races, met name 66! Esteban Muth gaf amper zeven tienden toe op de poleman, maar moet zich in zijn Walkenhorst BMW M4 tevreden stellen met de 25ste startplaats voor de tweede race. 

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435    

error: Alert: Content is protected !!