Home > #Hoofdnieuws > Porsche Carrera Benelux Barcelona: Cordeel pakt eerste zege

Porsche Carrera Benelux Barcelona: Cordeel pakt eerste zege

Ghislain Cordeel heeft op het F1-circuit van Barcelona zijn eerste overwinning in de Porsche Carrera Cup Benelux behaald. De GP Elite-rijder was de hele race in gevecht met Glenn van Parijs en eindigde met 0,3 seconde voorsprong op zijn rivaal. Jan Lauryssen (Q1) pakte zijn zesde overwinning in Pro-Am en hij kwam als derde algemeen over de meet. Jaume Font (Baporo Motorsport) won op zijn thuiscircuit in de Am-klasse. 

Het was een mooie wedstrijd met leuke gevechten, waarbij de nummers twee en drie uit het kampioenschap duidelijk maakten waarom e daar staan. Cordeel nam de betere start en behield die plaats ondanks grote druk van van Parijs. Cordeel zette ook de snelste ronde op zijn naam. Achter hen was er mooi gevecht met de jonge Rik Koen (Parker Revs), Xavier Maassen (#Team PGZ by RedAnt Racing) en Sam Dejonghe (#Team PGZ by RedAnt Racing). Maassen verslikte zich echter in een inhaalmanoeuvre, waarbij Koen van de baan ging en ook Sam Dejonghe tijd verloor. Jan Lauryssen finishte dus derde, een mooi resultaat voor de Q1 Trackracing-rijder. 

De tweede race vindt plaats vandaag, zaterdag 14u55.

error: Alert: Content is protected !!