Home > Circuit > In een notendop: ELMS – Super GT – TCR Europe

In een notendop: ELMS – Super GT – TCR Europe

  • ELMS – In de laatste vrije training van anderhalf uur ging de snelste rondetijd opnieuw naar de IDEC Sport Oreca van Paul Lafargue, Paul Loup Chatin en Patrick Pilet. Thomas Laurent, de teamgenoot van Ugo de Wilde, werd met Mühlner Motorsport dertiende in LMP2 en de DKR Engineering Duqueine van Van Rompuy-Alvarez-Bukhantsov eindigde vierde in LMP3. In LM GTE werd de Iron Dames Ferrari van Bovy-Gatting-Pin als tweede geklasseerd, twee plaatsen voor de Absolute Racing Porsche van Picariello-Haryanto-Rump.
  • Super GT – Bertrand Baguette en zijn Japanse teamgenoot Kazuki Hiramine beginnen zondag met hun Team Impul Nissan Z vanaf plaats vijftien aan de wedstrijd van 450km op het circuit van Suzuka. De polepositie ging naar Tsugio Matsuda en Ronnie Quintarelli, eveneens met een Nissan Z. De race start morgenochtend om 7u30 Belgische tijd.
  • TCR Europe – Zoals bij het DTM kon ook de kwalificatiesessie voor TCR Europe, die vanochtend op de Nürburgring op het programma stond, niet doorgaan. Er werd daardoor beslist dat de beste tijden van beide vrije trainingssessies de startgrid zouden bepalen. Zo komt de polepositie voor race 1 toe aan Tom Coronel (Comtoyou – Audi) en deze van race 2 aan Josh Files (Target Competition – Hyundai).

(Foto: © European Le Mans Series – JEP – www.jakobebrey.com)

error: Alert: Content is protected !!