Home > Circuit > FIA F3 Spa: Bearman wint sprintrace

FIA F3 Spa: Bearman wint sprintrace

De Brit Oliver Bearman won een bewogen sprintrace in de Formule 3. De titelpretendenten moesten vechten om de kruimels.

foto: ©premaracing.com/media

De wedstrijd zag eerst de leiders Zak O’Sullivan en Juan Manuel Correa in de pits verdwijnen na een contact in de openingsronde en na een eerste safetycar (Mansell in de gravel) werd de race daarna stilgelegd met rode vlag na een kwalijk uitziende crash tussen Zane Maloney en Oliver Goethe. De gravelbak en de halo bewezen hun waarde en beide rijders kwamen er met de schrik vanaf. Na de herstart achter safetycar was het Bearman (Prema) die naar de leiding ging en de zege greep voor Stanek (Trident) en Smolyar (MP Mmotorsport), nadat Edgar met vijf seconden straftijd naar de vierde plaats werd verwezen.

Isack Hadjar (Hitech) redde de meubelen met een negende plaats en gaat nu naar 106 punten. Dat zijn er twee meer dan Victor Martins (ART). De Fransman werd aangetikt in de openingsronde en vond nooit het ritme terug. Hij eindigde als 24ste. Arthur Leclerc (Prema) maakte nog een mooie inhaalrace en deed een goede zaak met een vijfde plaats. Die brengt hem met 101 punten in contact met de leiders in het kampioenschap. Morgen is er de hoofdrace.

error: Alert: Content is protected !!