Home > Circuit > FIA F2 Spa: Lawson wint, Drugovitch steelt de show

FIA F2 Spa: Lawson wint, Drugovitch steelt de show

Liam Lawson won een geanimeerde en boeiende wedstrijd in de Formule 2. De fans die de moeite deden om te blijven tot de afsluitende race voor deze zaterdag, kregen hun deel van het spektakel te zien.

foto: ©Dutch Photo Agency

Voor Liam Lawson (Carlin) zat de helft van de commotie in de eerste meters van de race. De Kiwi, die vanochtend nog de eerste vrije training mocht rijden voor Alpha Tauri, ging op het gras maar hield net genoeg momentum om in La Source aan te sluiten achter poleman Boschung. Lawson speelde zijn kansen snel uit en ging al in de tweede ronde voorbij aan de Duitser om een mooie voorsprong op te bouwen van meer dan vier seconden, terwijl de achtervolgers vast zaten in een DRS treintje. Lawson zag dan ook met afschuw de komst aan van de safety car, die werd uitgehaald om de in gestrande Logan Sargeant uit de gravelbak te halen.

Magistrale Drugovitch

De safety car was ook het sein voor puntenleider Felipe Drugovitch naar de MP Motorsport pits te roepen. De Braziliaan schoeide zachte slicks en werd daarin gevolgd door een resem andere rijders. Met nog drie rondes te gaan werd het veld weer vrijgegeven. De verwachtingen waren dat de soft-rijders een voordeel van wel vier seconden per ronde konden halen. Drugovitch toog aan het werk, ging voorbij ploeggenoot Novalak, rekende af met Vips, Armstrong en Beckmann, en schoof uiteindelijk voorbij aan de ART van grote rivaal Pourchaire. Het gedurfde maneuver van MP Motorsport, dat Drugovitch terug sloeg van een vijfde naar een twaalfde plaats, bracht dus op! UIteindelijk ging de Braziliaan nog voorbij Verschoor naar een vierde plaats maar strandde hij op de finishlijn net aan de voet van het podium.

Ik keek overal naast de baan naar de schermen om uit te vissen waar Felipe was“, vertelde Lawson na de finish. Maar hij hoefde zich geen zorgen te maken. Uiteindelijk hield hij voldoende voorsprong over op Jack Doohan (Virtuosi), terwijl Ralph Boschung (Campos), net terug uit ziekteverlof, toch nog Drugovitch kon afhouden voor de derde plaats. Voor onze landgenoot Amaury Cordeel was er weinig glorie weggelegd. Hij moest met de Van Amersfoort bolide zich een weg vechten door de achterhoede, maar kwam niet verder dan een achttiende positie.

Voor Drugovitch is deze uitslag niets anders dan zeer goed nieuws. Hij pakt opnieuw punten op zijn grote rivaal Theo Pourchaire en leidt nu het kampioenschap met 187 punten, tegenover 162 voor de Fransman. Morgen is er de hoofdrace, waarin de grote punten zijn te verdienen.

error: Alert: Content is protected !!