Home > Circuit > F2 Spa: drie vragen aan Amaury Cordeel

F2 Spa: drie vragen aan Amaury Cordeel

Amaury Cordeel is de enige is de enige Belg die in de Formule 2 aan de start verschijnt. Onze landgenoot voelt zich goed in de wagen van het team Van Amersfoort en hoopt dan ook op het circuit van Spa-Francorchamps zijn eerste punten van het seizoen binnen te halen. Het seizoen was er tot dusver één van hoogtes en laagtes, maar Cordeel wil absoluut laten zien dat hij zijn zitje verdient! Wij spraken met hem in de Ardennen.

Foto © Dutch Photo Agency’

Hoe heb je het seizoen tot nu toe ervaren?

“In het algemeen is mijn gevoel best goed al moeten we werken aan onze consistentie. We hebben goede dagen gehad en ook zwakke. Het is vooral moeilijk om de banden en remmen in het juiste window te houden. Dit weekend lijken we er echter wel te komen. Het gevoel in de wagen hier op Spa is een stuk beter dan de vorige races. Ik hoop dan ook dat ik hier mijn eerste punten van het seizoen kan scoren.”

Je zegt dat het gevoel hier op Spa beter is dan de vorige races. Kan je hier wat dieper op ingaan?

“Als je kijkt naar de tweede vrije training, zie je dat we sneller en sneller gingen rijden naarmate het track meer opdroogde. Ook tijdens de kwalificaties had ik heel veel vertrouwen in de wagen. Vooral in de eerste twee sectoren voelde het zeer vertrouwd aan. Dat was ook duidelijk zichtbaar in mijn tijden. Naar het einde toe had ik een traag lekkende band, waardoor ik veel tijd verloor in de laatste sector. Had ik gewoon kunnen doorrijden, zou ik zeker als zesde mogen starten tijdens de sprintrace.”

Spa is een thuisrace voor jou. Wat vind je van de sfeer hier?

“Spa is altijd wel speciaal. Er zitten heel veel Belgen die je toejuichen in de tribunes. Dat zie je veel minder op andere circuits. Dat geeft dan weer extra motivatie om goed te scoren. Het is in mijn ogen ook een van de beste circuits op de kalender. Je voelt het circuit gewoon heel goed aan in de wagen.”

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
F1 Spa: Tsunoda start vanuit pits, Verstappen en Leclerc stijgen één plaats
error: Alert: Content is protected !!