Home > F1 > F1 Spa: stemmen na de kwalificaties

F1 Spa: stemmen na de kwalificaties

Na afloop van de kwalificaties in Spa sprokkelden wij een reactie bij de top drie van het veld, Max Verstappen (Red Bull), Carlos Sainz (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull).

Foto © Jens Mommens

Max Verstappen – Red Bull

“Ik ben heel erg tevreden na de kwalificaties. De wagen voelt heel erg goed aan. Dit is misschien wel een van de beste set-ups die ik al gehad heb dit seizoen. Ik start nu op de vijftiende plek en kijken alleen maar vooruit. Een podiumplaats moet zeker mogelijk zijn.”

Carlos Sainz – Ferrari

“Ik ben blij met mijn pole positie, maar we hebben werk aan de winkel. Het volledige seizoen zitten we quasi gelijk met de pace van Red Bull. Enkel hier doen we het iets slechter. Misschien is het de koude temperatuur, het track of zijn ze gewoon efficiënter. Ik geloof dus zeker dat Max op het podium kan eindigen. Zelf ga ik mij vooral focussen op het gevecht met Perez. Ik moet hem gewoon voorblijven tijdens de eerste twee rondes en dan goed opletten.”

Sergio Perez – Red Bull

“Ik ben een beetje teleurgesteld met mijn derde tijd. Er zat gewoon meer in tijdens Q3, maar ik had last van andere rijders die voor mij reden. Wat verder ontbrak de grip ook nog eens, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren tijdens mijn tweede run. De pace zit alvast goed, dus hopelijk kunnen we hier ook in de race van profiteren.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!