Home > F1 > F1: Piastri-debacle maandag onderzocht

F1: Piastri-debacle maandag onderzocht

Aanstaande maandag zal de CRB (Contract Recognition Board), zeg maar een groep van advocaten gespecialiseerd in F1 contracten, zich buigen over het hele Piastri-debacle. Na de social media heisa begin deze maand, gaat het verhaal nu dus een nieuw hoofdstuk in.

Voor we hier induiken, keren we even terug in de geschiedenis. De CRB werd werd in 1991 opgericht na een contract discussie over Michael Schumacher. De meervoudig wereldkampioen had een principeakkoord bereikt over een contract met Jordan, toen bekend was dat hij voor Beneton zou gaan rijden. Een rechtszaak later bleek dat die laatste een claim had, gezien er bij Jordan nog niets was getekend. Om zo’n situaties te vermijden, werd door de FIA in 1991 dus de CRB opgericht. Deze bestaat uit een groep van advocaten gespecialiseerd in contracten en moeten lange rechtszaken vermijden. Alle teams erkennen, de de beslissingen van de CRB. Deze FIA-dienst zal zich nu dus ook over de zaak Piastri buigen.

Ondertussen claimt Otmar Szafnauer, teambaas bij Alpine, dat Oscar Piastri wel degelijk op de hoogte was van de aankondigingen. Szafnauer zou Piastri het nieuws gemeld hebben toen hij in de simulator zat. Die laatste zou tevreden zijn met het nieuws. “Toen ik hem het nieuws melde, lachte hij. Hij was tevreden en dankbaar. Dat we dan via social media moesten vernemen dat onze aankondiging niet klopte, waren we verbaasd”, aldus de Alpine-teambaas.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!