Home > #Hoofdnieuws > DTM Nürburgring: familiefeestje voor de broers van der Linde ondanks de mist

DTM Nürburgring: familiefeestje voor de broers van der Linde ondanks de mist

Op de Nürburgring heeft de eerste DTM-race van het weekend echt voeten in de aarde – of moeten we zeggen mist – gehad. De kwalificatie werd eerder deze ochtend al omwille van het slechte weer uitgesteld en de race zelf startte pas in de vooravond. Dat weerhield de Zuid-Afrikaanse familie Van der Linde er niet van om een er familiefeestje van te maken, met een zege voor Sheldon in de Shubert Motorsport BMW M4, voor zijn broer Kelvin in de ABT Sportsline Audi R8 LMS.

Foto: © BMW

Sheldon is meteen ook de nieuwe puntenleider in het DTM-kampioenschap. Ricardo Feller zorgde voor een tweede podium voor ABT Sportsline, voor Maximilian Götz en Lucas Auer, beide in een Winward Mercedes-AMG GT3. Voor de Belgen werd het een dramatische eerste race. Laurens Vanthoor reed van de vijftiende naar de vijfde plaats in de SSR Performance Porsche 911 GT3 R, maar verslikte zich in een inhaalmanoeuvre en diende op te geven. Esteban Muth moest zich tevredenstellen met een dertiende stek, vijf plaatsen achter zijn teamgenoot bij Walkenhorst BMW, Marco Wittmann.

Morgen staat in principe de tweede race van het weekend op de kalender.

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!