Home > Circuit > Porsche Carrera Benelux Barcelona: Glenn van Parijs op pole voor race 1, Cordeel voor race 2

Porsche Carrera Benelux Barcelona: Glenn van Parijs op pole voor race 1, Cordeel voor race 2

Glenn van Parijs en Ghislain Cordeel staan niets voor niets in de top 3 van de Porsche Carrera Cup Benelux, want beide rijders bewezen eens te meer hun snelheid tijdens de kwalificaties van de vijfde meeting van het seizoen, op de omloop van Barcelona. 

Foto: © Ivan Tarantsov

Ghislain Cordeel (GP Elite) zette al snel in de sessie de snelste chrono neer, maar net over halfweg was het dan toch Glenn van Parijs in de NGT Racing Porsche 992 GT3 Cup die naar de polepositie voor de eerste race snelde, op één tiende van een seconde gevolgd door Cordeel en de beste rookie, Rik Koen (Parkes Revs). De jonge Nederlander strandde op twee tienden op de derde plaats. De routiniers Xavier Maassen en Sam Dejonghe (#Team PGZ by Redant Racing) maakten de top 5 compleet, net voor de beste man in Pro-Am, Jan Lauryssen die in de kleuren van Q1 Trackracing dit weekend een gooi naar de titel doet. Sébastien Lajoux (DUWO) was de snelste man in ‘Am’ in de strijd om de startorde voor race 1. 

Voor race 2 start Ghislain Cordeel op polepositie, voor de snelle rookie Rik Koen en tweevoudig kampioen Xavier Maassen. Glenn van Parijs moet het doen van op de vijfde plaats. voor Jan Lauryssen en Sébastien Lajoux, primus in Pro-Am en Am. Beide races worden morgen, zaterdag verreden.

error: Alert: Content is protected !!