Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 en FIA F2

In een notendop: FIA F3 en FIA F2

  • FIA F3 (Spa, FP) – De Formule 3 mochten deze ochtend het programma voor de Grote Prijs van België openen met een vrije sessie van 45 minuten. Reece Ushijima (Van Amersfoort Racing) was er de snelste in een rustige sessie. Oliver Goethe, nog in laatste instantie bevestigd door Campos, pakte de tweede tijd en bleef voor aan zijn Campos teamgenoten David Vidales en Josep Marti. Deze namiddag is er nog de kwalificatiesessie.
  • FIA F2 (Spa, FP) – De heren en dames van de Formule 2 mochten onmiddellijk na de F3 op de piste voor hun vrije sessie. In een al even rustige drie kwartier (met slechts een onderbreking voor het wegtakelen van de gestrande Iwasa), ging de snelste tijd naar Ralph Boschung, terug van weggeweest bij Campos, terwijl onze landgenoot Amaury Cordeel zich toonde aan de Belgische fans met een schitterende tweede tijd. In de slotseconden werd de sessie afgebroken nadat Enzo Fittipaldi en David Beckmann zich verremden on La Source en contact maakten. Ondanks zijn schuiver zette de Japanner Iwasa toch nog de derde chrono op het bord. De Formule 2 heeft zijn kwalificatiesessie vanavond om 18.30 u.

foto: ©Dutch Photo Agency

error: Alert: Content is protected !!