Home > Circuit > FIA F3 Spa: Caio Collet pakt felbevochten pole

FIA F3 Spa: Caio Collet pakt felbevochten pole

Een eerste buitje zorgde meteen voor een onvoorspelbare kwalificatiesessie in de Formule 3.

foto: ©premaracing/media

De kwalificatiesessie voor de Formule 3 rijders begon met regen. Die nam stilaan af en een spin van Jack Crawford kondigde het einde aan van de openingsfase van deze sessie. Na een korte rode vlag periode besliste een deel van de rijders dat de tijd gekomen was voor de slicks. De baan werd steeds droger en het werd dus een zaak van aftellen. De snelste rondes zouden helemaal op het einde van de sessie worden gezet, zoveel was duidelijk. De tijden rolden over het scherm toen rijder na rijder zijn chrono verbeterde. Uiteindelijk was het Caio Collet (MP Motorsport) die Zane Maloney (Trident) nog kon opzij zetten voor de pole. Francesco Pizzi (Charouz) start als derde met naast zich op de tweede rij, nieuwkomer Oliver Goethe (Campos).

Pole op zondag dus voor Collet en in de sprintrace morgen mag Zak O’Sullivan vertrekken vanop de eerste plaats. Pech was er voor puntenleider Isack Hadjar (Hitech), die nog stil viel in de laatste ronde en slecht 23ste, nog altijd één plaatsje beter dan titelrivaal Victor Martins (ART), 24ste…

error: Alert: Content is protected !!