Home > Circuit > FIA F2 Spa: Braziliaanse pole in de Ardennen

FIA F2 Spa: Braziliaanse pole in de Ardennen

Het werd een moeilijke kwalificatiesessie in de Formule 2 op een opdrogende baan. Tussen de heuvelruggen van de Ardennen was het tenslotte Felipe Drugovitch, die een Braziliaanse pole neerzette.

foto: ©Dutch Photo Agency

Op een baan met nog wat vochtige plekken kozen alle rijders voor de zachte slick. De strijd om de pole barstte pas echt los na een eerste onderbreking met rode vlag voor een spin van Juri Vips (Hitech). Het werd uiteindelijk een volledige Braziliaanse eerste startrij met puntenleider Felipe Drugovitch, met de MP Motorsport in een klasse op zich, die de pole pakte voor Enzo Fittipaldi (Charouz). Logan Sargeant (Prema) stelde de derde startplaats veilig. Onze landgenoot Amaury Cordeel was met de Van Amersfoort bolide aanvankelijk in de running voor een top tien maar moest in de laatste run veel tijd prijsgeven en hij eindigde op een 20ste positie. Ralph Boschung (Campos), vanochtend nog de snelste, start met een tiende plaats op de pole voor de omgekeerde grid in de sprintrace morgen.

error: Alert: Content is protected !!