Home > F1 > F1 Spa: Ferrari bovenaan tijdens eerste vrije training

F1 Spa: Ferrari bovenaan tijdens eerste vrije training

Carlos Sainz (Ferrari) zette de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van België. De Spanjaard was sneller dan zijn teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen (Red Bull).

Foto’s © Formula 1

Net voor de start van de sessie hield de regen op. Ee intermediates werden dan ook meteen ingeruild voor de gebruikelijke zachte, medium en harde banden. Twintig minuten in de sessie waren het de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez die de snelste ronde beethadden. Daarna volgden Ferrari met Leclerc en Sainz en Mercedes met Russell en Hamilton. Bottas (Alfa Romeo) kwam na amper één rondje alweer binnen in de pitstraat, waarna werkzaamheden aan de hydrauliek startten. Ook Ocon (Alpine) lijkt problemen te hebben met de hydrauliek. De Fransman bleef vastzitten in de tweede versnelling en reed ook de box in.

Halfweg de sessie zagen we wat verschuiving aan de top en kwam zelfs de Williams van Alexander Albon even op de tweede plaats te staan. Met nog twintig minuten op de teller moest Magnussen zijn wagen stilzetten nadat de motor uitvalt in de eerste bocht. Het duurde relatief lang voor deze getakeld kon worden, doordat de wagen zich in een onveilige toestand bevond.

Iets minder tien minuten voor het einde werd de sessie hervat. Ook de regen was opnieuw present waardoor geen enkele rijder zijn tijd nog wist te verbeteren op de intermediates. Sainz zijn snelste tijd van 1:46.538 bleef zo staan.

Uitslag FP1 © Formula 1
You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!