Home > F1 > F1 Spa: de Grand Prix in cijfers

F1 Spa: de Grand Prix in cijfers

Dit weekend is het Circuit van Spa-Francorchamps toe aan zijn 67ste editie van de Belgian Grand Prix. Het is ondertussen al de 55ste keer dat deze de F1 mag huisvesten. Hiermee staan we in de top vier van de circuits met meeste F1-races. Over het volledige weekend worden er maar liefst 300.000 fans verwacht. Het volledige weekend was dan ook uitverkocht in slechts drie dagen. Autosport niet populair zei u? Spa heeft een totale circuit lengte van 7.004m. De race op zondag wordt er verreden over 44 ronden, wat goed is voor een totale afstand van 308,052 km. Officieel is het Valtteri Bottas die met Mercedes de snelste ronde tijdens een race heeft, 1:46.286. Echter is de snelste tijd gemeten in F1 voor Lewis Hamilton. De Brit zette tijdens een kwalificaties in 2020 een tijd van 1:41.252 neer. Tenslotte zet de de organisatie ook sterk in op duurzaamheid. Zo rijden er 25 bussen tussen het station van Verviers en het circuit en zijn 50% van de shuttle’s volledig elektrisch.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!