Home > #Hoofdnieuws > F1: het verhaal achter de overstap van Alonso naar Aston Martin

F1: het verhaal achter de overstap van Alonso naar Aston Martin

Begin deze maand kon u het al lezen. Fernando Alonso zal in 2023 Sebastian Vettel vervangen bij Aston Martin. Maar wat ging er nu allemaal vooraf aan die bekendmaking?

Foto © Jens Mommens

Op dinsdag 26 juli maakte Vettel bekend dat dit zijn laatste seizoen in de F1 zou zijn. De viervoudig wereldkampioen wil meer tijd gaan vrijmaken voor zijn gezin en familie en voor andere passies naast de F1. We gunnen het hem allemaal, maar wie zou zijn zitje overnemen? Kopzorgen dus voor Aston Martin. Vrijdag 29 juli was het dan niemand minder dan Fernando Alonso die een telefoontje kreeg. Een korte onderhandeling later was het beklonken en op maandag 1 augustus kwam het nieuws dan ook naar buiten: ‘Fernando Alonso gaat naar Aston Martin’. Het feit dat Alpine hem geen langdurig contract wou geven omwille van zijn leeftijd, heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

De Spanjaard geeft zelf aan dat hij perfect gelukkig was bij Alpine. En had hij geen telefoontje gekregen van Aston Martin, had hij hoogstwaarschijnlijk nog voor het Franse team gereden. Waarom hij dan toch de overstap maakt, verduidelijkt hij maar al te graag: “Ze hebben mij opgebeld en verteld dat ze mij wouden om mijn kunnen. Daarnaast hebben ze ongelooflijk veel geïnvesteerd in de herontwikkeling van het team. Na dit seizoen neemt Aston Martin zijn intrek in een nieuwe fabriek en daar horen ook een heleboel nieuwe intelligente mensen bij. Hun toekomstplannen zijn dan ook interessant voor mij.”

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!