Home > #Hoofdnieuws > F1: Audi maakt intrede in 2026

F1: Audi maakt intrede in 2026

Vanaf 2026 zal het Duitse merk met een speciaal ontwikkelde krachtbron deelnemen aan het FIA-wereldkampioenschap Formule 1. Het project zal worden uitgevoerd in de fabriek van Audi Sport in Neuburg bij Ingolstadt.

Audi kondigde zijn deelname aan tijdens een persconferentie tijdens de Formule 1 Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. Tijdens het evenement beantwoordden Markus Duesmann, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG, en Oliver Hoffmann, lid van de raad van bestuur voor technische ontwikkeling, vragen in het bijzijn van Formule 1-president en CEO Stefano Domenicali en Mohammed ben Sulayem, voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA).

“Motorsport is een integraal onderdeel van het DNA van Audi”, vertelde Markus Duesmann. “De Formule 1 is zowel een wereldwijd platform voor ons merk als een zeer uitdagend ontwikkelingslaboratorium. De combinatie van hoge prestaties en competitie is altijd een motor voor innovatie en technologieoverdracht in onze industrie. Met de nieuwe regels is dit voor ons het juiste moment om erbij betrokken te raken. De Formule 1 en Audi streven immers allebei duidelijke duurzaamheids-doelstellingen na.”

Bij die nieuwe regels gaat het elektrische aspect een grotere rol gaan spelen dan dat dat vandaag het geval is. Met Audi die al zeer sterk was in de Formule E, zetten ze hier dus nog meer in op de ontwikkeling van de elektrische aandrijving. Gezien de Duitse autobouwer zeer snel alleen nog maar elektrische wagens gaat maken, is een intrede in de F1 dan ook interessant voor hen.

Audi zal tegen het einde van dit jaar bekendmaken met welk team het in 2026 in zee zal gaan. Al is het belangrijk dat daar heel snel duidelijkheid overkomt, gezien de wagen in minder dan vier jaar al op de grid moet staan.

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!