Home > F1 > F1: Alfa Romeo verbreekt banden met Sauber

F1: Alfa Romeo verbreekt banden met Sauber

Alfa Romeo heeft vandaag aangekondigd dat het zijn samenwerking met Sauber zal stopzetten na komend F1-seizoen. Beide gingen een samenwerking aan in 2017, maar daar komt nu dus een einde aan eind 2023. Dit voedt de speculaties dat Sauber en Audi in 2026 zullen gaan samenwerken nog meer.

In een statement verklaart Alfa het volgende: “Gezien de economische en industriële herstructurering van het merk in 2022 voltooid zal zijn, zal Alfa Romeo nu de vele mogelijkheden evalueren en beslissen welke de beste zijn om de langetermijnstrategie en de positionering van het merk te ondersteunen”. Mogelijk is dus, dat 2023 het laatste seizoen zal zijn voor het automerk.

Foto © Alfa Romeo F1

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!