Home > F1 > In een notendop: F1 – FIA F2

In een notendop: F1 – FIA F2

  • FIA F2 – De Colombiaanse Tatiana Calderon maakt haar terugkeer naar de Formule 2. Zij zal Cem Bolukbasi vervangen bij het Tsjechische Charouz. De nu 29-jarige Calderon was in 2019 de eerste vrouw in de wachtkamer van de F1. Ze was een tijdje derde rijder bij Sauber en verdeelde ondertussen haar tijd tussen het WK Endurance, de ELMS en sedert dit seizoen, de Indycar. Bolukbasi kwam dit seizoen niet verder dan een elfde plaats in Monaco en moest wegens blessures een aantal wedstrijden forfait geven.
  • F1 Audi – Op de sociale media gonst het van de geruchten dat Audi tijdens het Belgische Grand Prix weekend zou bekend maken in de Formule 1 te stappen. Audi onderhandelde eerder met McLaren maar die gesprekken liepen vast. Nu wordt aangenomen dat Audi een partnership zou aangaan met het Zwitserse Sauber.
  • F1 Ricciardo – Een even hardnekkig gerucht gaat er rond McLaren. Daar loopt de samenwerking met Daniel Ricciardo tegen zijn einde. Men zou bij McLaren in afwachting zijn van de komst van Oscar Piastri, de F3 en F2 kampioen die eerder al voor commotie zorgde bij Alpine. De aankondiging van de komst van de Piastri zou spoedig volgen. Men gaat ervan uit dat Ricciardo op het einde van het seizoen een punt zal zetten achter zijn F1 carrière.

foto: ©mclaren/twitter

error: Alert: Content is protected !!