Home > F1 > F1 Spa: drie vragen voor Valtteri Bottas

F1 Spa: drie vragen voor Valtteri Bottas

Dit weekend is het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw het decor van de Belgian Grand Prix. Naar aanloop van het raceweekend kregen wij de kans om even rond de tafel te zitten met Alfa Romeo rijder Valtteri Bottas.

Je maakte dit seizoen de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo. Hoe heb je de eerste helft van het seizoen bij je nieuwe team ervaren?

“Tussen de twee seizoenen in heb ik mijn targets moeten resetten. Domineren, zoals we bij Mercedes deden, zou er niet inzitten. Mijn motivatie haal ik nu vooral uit de vooruitgang die we als een team boeken. Op de vijfde plaats finishen is winnen voor ons. Ook de sfeer is hier een stuk gemoedelijker dan bij Mercedes. Het is een jong en gemotiveerd team met heel veel potentieel. Iedereen is dan ook een ongelooflijke teamspeler en een grote autosportfan.”

De afgelopen maanden gonsde het van de geruchten dat Spa van de kalander zou verdwijnen. Wat vind je zelf van dit circuit?

“Het is een van de beste circuits ter wereld. Enkel Japan heb ik nog net iets hoger zitten. Spa is een heel erg mooi circuit met een hele rijke geschiedenis. Daarnaast is het ook gewoon leuk om hier te rijden. Het zou dus een echte schande zijn moesten we hier komende seizoen niet meer terugkeren.”

Tenslotte willen we het nog even hebben over de regels omtrent porpoising die aangekondigd zijn voor 2023. Komen deze aanpassingen niet te laat?

“Eerst en vooral wil ik zeggen dat de problemen op dit moment al een stuk minder zijn dan aan het begin van dit seizoen. De verplichte hoogte van vijftien centimeter vanaf 2023 is dan ook meer dan genoeg om dit nog verder te reduceren. Echter komt deze laat voor kleinere teams zoals Alfa Romeo. Ons zwakste punt is de tragere productie ten opzichte van grote teams als Mercedes en Red Bull. Deze wijzigingen zorgen dan ook voor een onnodige vertraging van de processen.”

You may also like
F1 Spa: bekende koppen in de paddock
F1: Max oppermachtig naar winst op Spa vanaf P14 op de grid: “Ongelofelijk weekend”
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
error: Alert: Content is protected !!