Home > F1 > F1: geen Grand Prix in Frankrijk meer. Onder druk van de dollars weg van Europa…

F1: geen Grand Prix in Frankrijk meer. Onder druk van de dollars weg van Europa…

Frankrijk verliest zijn GP, dat maakte Stefano Domenicali, de CEO van de F1 tijdens een rondetafelgesprek met diverse media vandaag bekend. Frankrijk stond de afgelopen vier seizoenen weer op de kalender, na een afwezigheid van achttien jaar en nu is het dus over voor Paul Ricard. 

De F1 lijkt echt weg te ebben van Europa, met 24 wedstrijden, waarvan nog hoogstens acht op het Oude Continent, acht in het Verre Oosten en acht in het Midden-Oosten en de beide delen van Amerika. Het spreekt voor zich dat Europa dan wedstrijden zal verliezen, mogelijk onze GP in Spa, maar ook Monaco en zelfs Monza zijn in de gevarenzone beland. Zij moeten plaats maken voor mogelijk een Duitse GP, gezien de komst van Porsche, de aanwezigheid van Mercedes en de mogelijke deelname van Audi. Maar de F1 wil vooral naar China, Qatar, Saoedi-Arabië en andere landen waar u best niet te hard uw mening verkondigt, maar waar het geld omnipresent is. 

De rijders, waaronder zeker Max Verstappen, vinden het jammer, zeer jammer zelfs, maar de lokroep van het geld is sterker dan wat ook. De vraag is of de F1 hiermee op termijn ook niet de tak afzaagt waarop ze zelf zit…

error: Alert: Content is protected !!