Home > Circuit > FIA Girls on Track: Aurelia Nobels bij de finalisten 2022

FIA Girls on Track: Aurelia Nobels bij de finalisten 2022

Er waren acht finalisten voor de FIA ​​Girls on Track – Rising Stars op de Winfield raceschool, die zich binnen de muren van het circuit van Le Castellet bevindt. Vier “seniors” en vier “Juniors” werden weerhouden voor de finale op Fiorano in november. En er is een Belgische connectie!

foto’s: ©fia.com

Het begon allemaal met veertien meisjes in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar, die deelnamen aan een reeks tests op en naast de baan. De kandidaten in de categorie Senior (geboren tussen 1/1/2016 en 31/3/2008) moesten hun snelheid demonstreren achter het stuur van een kart, terwijl de Juniors (geboren tussen 31 /3/2008 en 31/12/2010) ook werden beoordeeld op o.a. interactie met de media en gedrag binnen het team.

“Belgische” Aurelia Nobels bij de selectie

De vier meisjes die zijn geselecteerd voor de Senior-categorie zijn Alice Buckley, een Australische met ervaring in de plaatselijke Hyundai Excel Cup, Chloe Chong, een Engelse van Chinese afkomst die actief is in karting, Chloe Grant, een Schotse die de tiende plaats bezet in GB4, en Aurelia Nobels, een Braziliaanse van Belgische origine die in 2022 al aan de start staat in de Braziliaanse, Spaanse en Deense F4-kampioenschappen. Aurelia Nobels heeft Belgische ouders en werd geboren in Boston in de VS, maar opgevoed in Brazilië. Ze wordt gevolgd door het Pro Racing van Marco Cioci en Giancarlo Fisichella.

Binnen de categorie Junior zijn de finalisten de Franse Lisa Billard, de Roemeense Zoe Florescu Potolea, de Japanse Sara Mastui en de Duitse Mathilda Paatz.

De finale is gepland voor november in Maranello, waar de meisjes theoretische lessen, fysieke oefeningen en bekwaamheidsproeven zullen ondergaan. Daarna krijgen ze eerst een sessie in de simulator en vervolgens kunnen ze met een Formule 4 wagen de baan op in Fiorano. Ze zullen bijgestaan worden door eerdere winnaars als de Nederlands-Belgische Maya Weug en Laura Camps Torras. De winnares krijgt een plaatsje in de Ferrari Driver Academy.

error: Alert: Content is protected !!