Home > F1 > F1 Spa: stemmen voor de Grand Prix

F1 Spa: stemmen voor de Grand Prix

Rijders en teams zakken graag af naar Spa-Francorchamps. Straks gaat het weer om de knikkers, maar vooraf wilden enkele rijders en teambazen nog dit kwijt…

foto: ©scuderiaalphatauri.com/media

Toto Wolff (Mercedes):We gingen de zomerpauze in met een sterke reeks aan races en we haalden de meeste punten van dit seizoen in Hongarije. Hoewel we nog steeds niet helemaal kunnen meevechten voor de overwinning, komen we toch dichterbij. We moeten dus dit momentum vasthouden en de druk erop houden. De zomerpauze was een belangrijk moment voor het team om wat vrije tijd te nemen, de batterijen op te laden en tijd door te brengen met hun families, wiens steun het hele jaar door van onschatbare waarde is. Tijdens het seizoen zijn er weinig kansen om dit te doen en de nooit aflatende race rond de verdere ontwikkelingen op de wagens is meedogenloos. De pauze is dus welverdiend geweest voor iedereen in het team. We gaan een intense tweede seizoenshelft tegemoet, met nog negen kansen om verbeteringen te vinden, vooruitgang te boeken en hopelijk Red Bull en Ferrari uit te dagen voor overwinningen. Spa-Francorchamps behoeft geen introductie. Een klassiek circuit met een old-school gevoel, het toneel van vele iconische momenten in de F1-geschiedenis en een ongelooflijke uitdaging voor zowel de auto als de coureurs. We zijn verheugd om daar weer te zijn, hopelijk kunnen we dit jaar een geweldige show neerzetten voor alle fans in België, en we zullen ook 55 jaar Mercedes-AMG vieren, met een aantal leuke activiteiten.

Max Verstappen (Red Bull):Ik voel me klaar om weer te racen na deze goede pauze. Ik kan iet wachten om er weer aan te beginnen. Het zal een drukke driedubbele affiche worden, maar we zullen het wel redden, want we zijn allemaal uitrust. De upgrades aan het circuit hebben het een beetje meer “old school” gemaakt met de grindbakken. Voor mij was dat een goede ingreep. Het is mijn favoriete circuit, dus ik kijk ernaar uit om daar dit weekend te racen. Het lijkt erop dat er in de buurt regen kan vallen, waardoor het wat lastiger is, maar gelukkig houden we als team wel van een uitdaging.

Sergio Pérez (Red Bull):Ik kijk er enorm naar uit om terug in de RB18 te stappen en weer de baan op te gaan. Ik had een goede vakantie en ik heb me echt opgeladen voor de tweede helft van het seizoen. Ik ben er klaar voor. Er komen geweldige races aan, vooral hier in België op een baan waar ik altijd van geniet en waar de fans daar altijd geweldig zijn. Ik kan niet wachten om weer aan het werk te gaan en mijn team terug te zien. Ik denk dat het leuk is om na de pauze te beginnen met een driedubbele affiche, zodat we echt in ons ritme kunnen komen.

Pierre Gasly (Alpha Tauri): “Ik heb genoten van de vakantie. Eerst een week naar Griekenland geweest met vrienden en daarna was het familietijd in Frankrijk met mijn ouders, al mijn broers, neven en nichten en daarna een paar dagen in Spanje Niets bijzonders, maar het hielp om te ontspannen en bij mijn gezin te zijn, terwijl ik ook wat trainde. Bovenal kreeg ik zo voldoende rust voor het laatste deel van het seizoen. Daarna was het weer aan het werk, te beginnen met training in de simulator. Iedereen is sinds maandag terug hard aan het werk en mijn telefoon staat veel drukker dan de afgelopen drie weken! Spa is een van mijn favoriete circuits, ik ben er dol op. We staan aan de start van drie opeenvolgende races en ik kan amper wachten om weer in de auto te stappen en weer te gaan racen. De laatste paar races waren wat moeilijk voor ons. Het ging niet zoals we wilden en we haalden geen punten. Sinds Frankrijk hebben we wat updates op de auto gehad, die we nu wat beter begrijpen. Maar het is nog steeds moeilijk en in het middenveld ligt alles heel dicht bij elkaar. Dit jaar zullen we in Spa zeker aandacht hebben voor de veranderingen die ze hebben aangebracht aan het circuit, met name de combinatie Eau Rouge-Raidillon. Naar aanleiding van wat daar met Anthoine [Hubert] is gebeurd, voerde men een diepgaande studie en men kwam tot dit resultaat.

Alex Albon (Williams): “Het is geweldig om weer te racen na deze noodzakelijke pauze. Spa is een van mijn persoonlijke favoriete circuits van het jaar, het is geweldig om er te racen en een plezier om er een ronde te rijden. Het weer kan ook er altijd voor verrassingen zorgen, zoals we vorig jaar zagen!

Nicholas Latifi (Williams): “Ik ben super enthousiast om er weer tegenaan te gaan. De zomervakantie was erg fijn met tijd om te ontspannen en de batterijen weer op te laden. Ik voel me fris voor deze tweede seizoenshelft. Het is altijd geweldig om na de zomervakantie naar Spa te gaan, want het is een van de leukste circuits op de kalender. Het circuit heeft een snel stromend karakter met een old school gevoel, dus zal het weer leuk zijn om daar met deze auto’s van de moderne generatie rond te rijden. Hopelijk kunnen we onze kansen benutten en een sterk resultaat zetten. Het lijkt er ook op dat het weer een rol kan spelen, zoals typisch is voor Spa.

error: Alert: Content is protected !!