Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: en de autosportzomer raast voort

De autosport dit weekend: en de autosportzomer raast voort

De zotte autosportzomer is nog niet voorbij, want na Spa, Assen, Zolder en Ieper staan we nu voor een tweeluik ‘F1’ in de Lage Landen. Dit weekend is er de race in de Belgische Ardennen, volgend weekend wordt er aan de Nederlandse Noordzeekust geracet. Maar dat is nog niet alles! 

Foto: © Gruppe C Photography

Uiteraard is er in Spa ook F2, F3 en Porsche Supercup, met Amaury Cordeel als Belgische vertegenwoordiger. Het lijkt relatief goed weer te worden, dus geen herhaling van de miserie van afgelopen jaar, met andere woorden prima nieuws voor de honderduizenden fans! 

Indien u een alternatief zoekt en toch niet ver wil rijden, dan kan u naar de Nürburgring voor de vijfde van negen manches van het DTM. Laurens Vanthoor en Esteban Muth vertegenwoordigen ons land en zullen na een moeilijke eerste helft van het seizoen, zeker beter willen scoren, vooral met Spa aan de horizon, over goed twee weken. Op de Nürburgring is er ook TCR Europe waarin Comtoyou Audi en Franco Girolami – in de kleuren van Comtoyou – de puntenstand aanvoeren. 

In Barcelona is er de Porsche Carrera Cup Benelux, maar ook de European Le Mans Series – met de vier Belgen Ugo De Wilde, Sarah Bovy, Alessio Picariello en Tom van Rompuy -. 

In de VS is er IMSA in Virginia, met Jan Heylen en Maxime Martin, waarbij Jan Heylen voorlopig tweede in de puntenstand staat. In Suzuka is er dan weer Super GT en Bertrand Baguette moet als zesde amper twaalf punten toegeven op de leiders in het kampioenschap en heeft dus ook nog stevige titelkansen.

In Tsjechië is er de Barum Rally, waar de titel in ERC al beslist is, terwijl er in eigen land drie VAS-competities zijn, met Mid Flanders Classic, de regularity van Kasterlee en de Short rally aldaar.  

error: Alert: Content is protected !!