Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper: en wat nu?

WRC Ieper: en wat nu?

Wat is nu de kans dat Ieper of ‘Ypres’ opnieuw op de kalender van het WRC zal staan, te beginnen in 2023. De meningen zijn uiteenlopend, waarbij Chris Courteyn, promotor van het Belgian Rally Championship het meest positief is.

“70%”, antwoordt de kenner van de rallywereld, Chris Courteyn ons op de markt in Ieper als we vragen hoe het nu zit met de wedstrijd in de toekomst. “De wereld zit nog steeds in een crisis en geld zal voor veel overzeese bestemmingen een belangrijke rol spelen, naast de knowhow om een veilige en goede rally te organiseren. Geld garandeert dat laatste zeker niet. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de kansen van Ieper er zeker nog zijn en daarom zeg ik 70% dat we hier volgend jaar weer staan.”

Bij de organisator Alain Penasse van Ypres Rally klinkt het iets gematigder: “Zonder de steun van de overheden geloof ik er niet in, want die steun hebben we nodig. Alleen is dat geen evidentie. Uiteraard willen we allemaal dat het WK naar België en Ieper terugkomt, maar dan is er een financiële ondersteuning nodig.”

In La Dernière Heure vragen de toppers uit het WK alvast om een nieuwe editie:

Het WRC moet dit soort zeer specifieke evenementen op zijn kalender hebben”, vertelde winnaar Ott Tanak na de feestelijkheden. “Je kunt de passie voor onze discipline hier voelen. Er zijn veel mensen op de podia, maar ook in de dorpen. En dat gedurende een week. Je voelt je geliefd in België.” Ook Elfyn Evans denkt er zo over: “De sfeer is fantastisch. De proeven zijn ingewikkeld, maar na twee jaar hebben we gezien dat we kunnen concurreren met de plaatselijke specialist.” Esapekka Lappi is geen grote fan van het Belgische parcours, “maar het is waar dat er hier op de Grote Markt, op de verbindingen, een speciale sfeer hangt. En het schema is goed. Ik had het gevoel dat ik deelnam aan een historische gebeurtenis. We beginnen laat en eindigen vroeg dankzij een zeer geconcentreerd parcours, dus dat komt me goed uit.”

Wat ons betreft, mag die derde editie er zeker komen, want de voorbije week was erg mooi, een echt autosportfeest en perfect in lijn met wat we de voorbije weken in Spa, Zolder en Assen gezien hebben: #autosportleeft

error: Alert: Content is protected !!