Home > VAS > Rittensport > VAS: Mid Flanders Classic met tweede uitgave

VAS: Mid Flanders Classic met tweede uitgave

De Mid Flanders Classic is een nieuwe VAS-wedstrijd die we vorig seizoen voor het eerst op de kalender zagen verschijnen. Plaats van gebeuren is Staden. De organisatie berust bij de ploeg van de Trimard Classic, in samenwerking met ACP Bryghia. Benieuwd dus wat de tweede editie ons zal brengen.

(persbericht)

De Mid Flanders, een wedstrijd onder VAS Classic regels, wordt gehouden in een wel erg druk weekend. Zondag is er immers de Short Rally en de Regularity van Kasterlee. Dat betekent dat het voor sommige deelnemers aan deze Classic een korte nacht zal worden. Zoals voor Steven en Jos De Man, die de mooie Matra Murena zaterdag aan de start brengen in Staden terwijl ze zondag op de deelnemerslijst staan in de Regularity van Kasterlee.

Ook voor de gemeente Staden zijn het drukke weken want amper twee weken na de Rally van Staden is er dus zaterdag deze Mid Flanders Classic, onmiddellijk gevolgd op zondag door de Staon Nostalgia, een eenvoudige bol-pijlrit, buiten competitie, voor de liefhebbers. En alsof dat nog niet genoeg is volgt er de zondag daarna de septemberkermis in Staden.

De Mid Flanders Classic dan. Dat wordt een rit in twee delen van een goede driehonderd kilometer, over de openbare weg en dus conform het verkeersreglement. De deelnemers moeten, zoals de gewoonte het wil, dit traject afleggen met een geheim gehouden roadbook en de organisator kan door controles bepalen of de deelnemers zich aan deze route hebben gehouden. Bij de kanshebbers op de zege moeten we opnieuw kijken naar de oudgedienden. Zoals de winnaars van vorig seizoen, vader en zoon Guy en Olivier Dupont en de Austin-Healey MkIII. Vermelden we zeker ook vader en dochter Leo en Inge Rackham op de Peugeot 205 GTI, de ervaren Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Nissan Silvia), veteraan Dirk Velghe en Bert Verstraete (Opel Manta A), de routiniers Mario Varreware en Bjorn Clauw (Porsche 944), lokale helden Johan Vanhecke en Bert Werniers of toch eerder de “jongeren” Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez (Ford Sierra)?

error: Alert: Content is protected !!