Home > #Hoofdnieuws > Opinie – Wat een autosportzomer en het is duidelijk: #autosportleeft

Opinie – Wat een autosportzomer en het is duidelijk: #autosportleeft

Inderdaad, de Belgische manche van de F1 staat voor de deur, maar die wedstrijd is van alle topevenementen in ons land diegene met de minste Belgische fans, rijders en teams en dus sluiten we de dolle vier weken hier af. De voorbije vier weekends waren we op drie prachtige evenementen in ons land en één sterk event in Nederland, vier weken topautosport dus, goed voor een kwart miljoen toeschouwers, meteen het beste bewijs dat de autosport in onze contreien wel degelijk leeft.

Onze eigen cijfers zeggen voldoende: in 28 dagen hebben we 19 dagen op een autosportevenement vertoeft, twee halve dagen pauze genomen en om en bij de 12 uur per dag gewerkt en dat met een fantastisch team, zowel in woord als beeld. Autosportwereld.be ging dankzij die inzet, toewijding en passie voorbij de kaap van de 10.000 volgers op Facebook en voorbij 1500 volgers op Instagram, uniek en ongezien voor een autosportmedium in Vlaanderen. In die periode verschenen meer dan 400 (!) artikels online, en het aantal likes en comments is gewoon niet meer bij te houden.

Met nu nog de Grand Prix F1 van Spa en Zandvoort voor de boeg, is deze zomer echt wel dé autosportzomer geworden, met zoals al aangegeven, heel wat toeschouwers online en vooral ‘on-site’. Het begon met een fenomenale editie van de 24 Hours of Spa, gevolgd door een zeer mooi evenement in Assen, aansluitend de 24 Uur van Zolder die weer bij de traditie van het echte Belgische autosportfeest aansloot en dan uiteraard de tweede passage van het World Rally Championship in Ieper, een tweede, zeer geslaagde editie die hopelijk niet de laatste is. Vergeet ook niet dat we eerder dit jaar het FIA WEC al over de vloer kregen, de motoren van het WK Endurance 24 uur lang in Spa zagen racen en ook het WK rallycross dit najaar nog langskomt. En dan kregen we tussendoor ook nog eens de eerste Belgische FIA wereldkampioen sinds Jacky Ickx, met name Stoffel Vandoorne. Verwend zei u?  

Verwend misschien wel, maar vooral een duidelijk statement aan zij die de autosport zo graag doodzwijgen of willen afvoeren. Een voorbeeld, de papieren krant Het Laatste Nieuws bracht in de nationale sportbladzijden geen woord over de echte sportieve strijd in Spa, Zolder of Ieper. Dat heeft niets met de populariteit van onze sport te maken, wel met zeer vreemde keuzes van individuen. Maar zo zijn er nog natuurlijk. Weet u, laat die media gewoon links liggen en kies voor #autosportleeft!

Uw hoofdredacteur

Joost Custers   

error: Alert: Content is protected !!