Home > Rally > ERC > ERC: Efrén Llarena is Europees rallykampioen 2022

ERC: Efrén Llarena is Europees rallykampioen 2022

Efrén Llarena en Sara Fernández hebben de titel in het FIA European Rally Championship 2022 behaald. Met het forfait van Simone Tempestini voor de komende Barum Czech Rally Zlín (26 – 28 augustus) in Tsjechië, bezitten Llarena en Fernández nu een onoverbrugbare voorsprong in punten. Het Spaanse duo is dus nu al zeker van het kampioenschap. Llarena werd in 2021 nog vicekampioen achter Andreas Mikkelsen en wordt nu de eerste Spaanse ERC-kampioen sinds Antonio Zanini in 1980. Copiloot Fernández is zeker van de tweede opeenvolgende titel bij de navigatoren. Met punten finishes in elke manche tot nu toe, was regelmaat de belangrijkste factor in het succes van Llarena en Fernández.

foto: ©redbull content pool

error: Alert: Content is protected !!