Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: het aftellen is begonnen!

DTM Spa: het aftellen is begonnen!

24 Hours of Spa, WRC Ypres Rally Belgium, Grand Prix Formula 1… en de DTM in Spa-Francorchamps: de autosportzomer is zeer stevig, want zowat alle grote, internationale autosportcompetities doen België deze zomer aan. Twee jaar na hun laatste bezoek aan de Ardennen, zijn de sterren van het DTM ook terug en dat mag u zeker niet missen!  

Foto: © DTM

De Copernicaanse Wende in 2021 waarbij er voor GT3-wagens geopteerd werd, was afgelopen jaar meteen een waar succes, onder meer dankzij de jonge Belg Esteban Muth, die aan het stuur van zijn Lamborghini Huracan GT3, de bijnaam ‘The Overtaker’ kreeg!

De toon was gezet en in 2022 zien we niet minder dan… 30 toprijders in de diverse afspraken doorheen Europa. Esteban Muth verdedigt nu de kleuren van Walkenhorst BMW, terwijl Laurens Vanthoor, onze officiële Porsche-rijder ook van de partij is, maar dan met een Porsche 911 GT3 R in de kleuren van SSR Performance.

Het startveld van het DTM 2022 is meer dan ooit competitief. In Portimao, in Portugal, wonnen Lucas Auer (Mercedes-AMG) en Nico Müller (Audi) de eerste afspraken van het seizoen, terwijl Sheldon van der Linde (BMW), beide races op de Lausitzring wist te winnen. René Rast (Audi), winnaar van de eerste race in Imola, Ricardo Feller (Audi), die het succes voor Audi in Emilia-Romagna compleet maakte, Thomas Preining (Porsche) en Felipe Fraga (Ferrari), de winnaars op de Norisring, waren de andere rijders die hun naam op het palmares van de DTM-wedstrijden inschreven.  

Het DTM trekt tijdens het laatste weekend van augustus naar de Eifel, waar er op de Nürburgring zal geracet worden, alvorens naar de Belgische Ardennen en Spa-Francorchamps te komen. Hoewel hij dit seizoen nog niet won, is het Mirko Bortolotti (Lamborghini), die het kampioenschap aanvoert, voor Sheldon van der Linde en René Rast.

In Spa, start het DTM aan de beslissende fase van het seizoen 2022, met nog races op de Red Bull Ring en in Hockenheim. Dat betekent meteen dat de spanning zal stijgen en voor de Belgische fans is het uitkijken naar de prestaties van Esteban Muth en Laurens Vanthoor.

In Spa-Francorchamps zijn er niet alleen de twee races van het DTM, maar ook de wedstrijden van de DTM Trophy, met onder meer het Belgische SRT, de DTM Classic, met de legendes van de discipline en de BMW M2 Cup, ook al met een Belgische vertegenwoordiger!

Het wordt dus een weekend om van te genieten, dat u zeker niet mag missen!

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!