Home > Circuit > GT World America Road America: Jan Heylen herovert de leidersplaats in Pro-Am

GT World America Road America: Jan Heylen herovert de leidersplaats in Pro-Am

Met een derde en vierde plaats in Pro-Am tijdens de manche op Road America van vorig weekend, slaagden Jan Heylen en Charlie Luck er in om opnieuw de tussenstand van deze klasse aan te voeren. George Kurtz en Colin Braun (CrowdStrike with Riley Motorsports – Mercedes), voordien aan de leiding in Pro-Am, kenden een tegenvallend weekend. Russell Ward en Philip Ellis (Winward Racing – Mercedes) wonnen twee keer het algemene klassement.

(Foto: © Wright Motorsports)

In race 1 werden Heylen en Luck na een solide wedstrijd met hun Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsports zesde algemeen en derde in Pro-Am. George Kurtz en Colin Braun vielen uit na een ongeval net na de start. Mario Farnbacher (Racers Edge Motorsport – Acura) wist in de slotfase Bill Auberlen in te halen en won samen met teamgenote Asthon Harrison Pro-Am. Jan Heylen eindigde in de slipstream van de BMW van Auberlen-Hull als derde.

Bij de tweede wedstrijd werd het Belgisch-Amerikaanse duo opnieuw zesde in de algemene rangschikking en nu vierde in Pro-Am. Het geluk was weer niet aan de zijde van Kurtz-Braun met een extra pitstop door een losgekomen motorkap en een negende plaats in de klasse. Mario Farnbacher en Ashton Harrison behaalden hun tweede klassezege van het weekend en werden zo met twee punten achterstand de dichtste achtervolgers van Heylen-Luck. Kurtz-Braun hebben vier punten achterstand.

“Het was een goed weekend qua punten voor ons.” aldus Jan Heylen. “De Balance of Performance was niet in ons voordeel. Onze resultaten laten zien dat we een goed team hebben en dat Charlie competitief is. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd waar we opnieuw een kans hebben om te winnen.”

Er staan nog drie wedstrijden op het programma, twee op Sebring en de acht uur van Indianapolis in het kader van de Intercontinental GT Challenge.

error: Alert: Content is protected !!