Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen

WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen

Ott Tänak heeft zijn derde zege van het WRC-seizoen 2022 behaald en de Est bewijst zo eens te meer dan er met de Hyundai i20 WRC wel wedstrijden kunnen gewonnen worden. De Estse voormalige wereldkampioen verstevigt zo zijn tweede plaats in het WK, terwijl Thierry Neuville na zijn schuiver op zaterdag uit de top 3 van de WK-tussenstand zakt. Bij Hyundai is het Tänak die de meubelen dit seizoen redt, met drie zeges op drie verschillende terreinen, terwijl Neuville het met twee podiumplaatsen moet doen.   

De Wolf Powerstage heeft niets meer aan de uitslag van de Belgische WRC-wedstrijd veranderd. Tänak pakte de winst, vijf seconden voor Elfyn Evans (Toyota), Esepekka Lappi (Toyota) werd knap derde, meteen zijn derde podium van het seizoen, terwijl Oliver Solberg in zijn Hyundai ook verdienstelijk vierde werd, zijn beste resultaat in het WRC. Solberg zorgt er ook voor dat Hyundai extra punten in de strijd om de constructeurstitel pakt. Takamoto Katsuta sluit in zijn Yaris de top-5 af. Hij is nu de enige rijder die in alle manches van het WK in de punten is geëindigd. Thierry Neuville van zijn kant won ook niet in de Wolf Power Stage. Die eer was weggelegd voor WK-leider Kalle Rovanperä.

In WRC2 en BRC was de zege voor de Fransman Stéphane Lefebvre (Citroën). In WRC2 won hij voor Andreas Mikkelsen (Skoda) en Yohan Rossel (Citroën) en de winnaar in WRC2 Junior, Chris Ingram (Skoda), meteen ook tweede in BRC. Grégoire Munster (Hyundai) wordt zo zesde in WRC2, tweede in WRC2 Junior en derde in BRC.

In BRC is het dus Stéphane Lefebvre (Citroën) voor Chris Ingram (Skoda) en Grégoire Munster (Hyundai), terwijl Vincent Verschueren (VW Polo) vierde eindigt, voor Gino Bux (Skoda).

Tänak pakt zijn zeventiende WK-zege ooit en het is voor het eerst sinds 2019 – zijn titeljaar – dat hij tweemaal na elkaar wint. Ook Hyundai moet terug naar 2019 voor twee opeenvolgende zeges, toen met Neuville. Wat Tänak doet, versterkt ook zijn positie binnen het Koreaanse team, al zou de Est op het einde van het seizoen ook naar Ford kunnen verkassen.

In het WK heeft Kalle Rovanperä die in KP2 in de fout ging, nog steeds 72 punten voorsprong op Ott Tänak en 87 op Elfyn Evans. Neuville is vierde op 97 punten, met nog 120 punten te verdienen.

De volgende WK-rally is ‘Griekenland’ van 8 tot en met 11 september.

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
WRC Ieper KP17: Evans start sterk en nadert op Tänak
error: Alert: Content is protected !!