Home > Rally > BRC > 2WD Trophy Ieper: Bruno de Wilde verdubbelt zijn voorsprong in het kampioenschap

2WD Trophy Ieper: Bruno de Wilde verdubbelt zijn voorsprong in het kampioenschap

Bruno de Wilde en Johan Cuyvers eindigden de Ypres Rally op de negende plaats in de nationale competitie, derde in de 2WD Trophy categorie, en verdubbelden hun voorsprong op de Clio van Stefaan Tsjoens van tien naar twintig punten.

Wat een gekke week, ik kan nog steeds niet geloven dat we hebben deelgenomen en een wedstrijd van het wereldkampioenschap hebben afgewerkt. Het is echt een kinderdroom die uitkomt”, glimlachte Bruno De Wilde bij de finish, die de wedstrijd in Ieper reed, onder meer met de steun van Autosportwereld.be . “Ik had me geen beter cadeau kunnen wensen om de zeventig fans te bedanken die het ons mogelijk hebben gemaakt aan de start te staan. We hebben geen fouten gemaakt. Voor de rest, afgezien van een langzame lekke band, waren er geen problemen. Hartelijk dank aan onze preparateur Eric en onze assistentie. Een kleine car-wash en onze Honda zal klaar zijn voor de technische controle in Roeselare over minder dan twee weken. Petje af voor mijn teamgenoot Johan die geen enkele fout heeft gemaakt tijdens deze waanzinnige week waarin we zoveel hebben geleerd. Het was een waar genoegen om aan deze rally deel te nemen. Wat een sfeer! Het is nog beter dan in Condroz met zoveel fans en liefhebbers.

Ook de context van het avontuur is indrukwekkend: “Dit alles deden we voor minder dan 5000 euro met een kleine 170 pk auto uit 1992 en gekocht voor 6000 euro. We hebben een paar wijzigingen aangebracht, met name aan de versnellingsbak en de stabilisatorstang, en ik denk dat we in Huy kunnen winnen in de 2WD-klasse. Er zijn nog vier races te gaan in het Belgisch kampioenschap en het doel is nu meer dan ooit om de middelen te vinden om het seizoen af te maken en voor de titel te gaan!”

2WD Trophy klassement: 1. de Wilde 68 punten; 2. Tsjoens 48; 3. Vandewalle 43; 4. Vanton 37


error: Alert: Content is protected !!