Home > Rally > BRC > WRC2 en BRC: Stéphane Lefebvre als een vis in het water

WRC2 en BRC: Stéphane Lefebvre als een vis in het water

Ook voor de deelnemers aan het WRC2 en het Belgian Rally Championship zit de tweede dag er ook al weer op en Stéphane Lefebvre blijft in beide klassementen de toon aangeven. De Fransman viel deze namiddag stevig aan en is op weg naar de zege in beide competities. Van Belgische zijde is Gregoire Munster in zijn Hyundai nog steeds leider in WRC2 Junior.

Stéphane Lefebvre is aan het stuur van zijn DG Sport Citroën heel duidelijk de te kloppen man in Ieper. De man uit Rijsel voert zowel WRC2 als het Belgian Rally Championship aan. In WRC2 volgt enkel de Noor Andreas Mikkelsen (+25,7 seconden – Skoda) nog binnen dezelfde minuut, in het BK geeft Grégoire Munster (Hyundai) als tweede al bijna anderhalve minuut toe. Yohan Rossel (Citroën) en Chris Ingram (Skoda) zijn de respectieve nummers drie in WRC2 en BRC. Noteren we dat Freddy Loix en Pieter Tsjoen nog steeds tweede zijn in WRC2 Masters.

In het Belgische kampioenschap volgt Vincent Verschueren (VW) als vierde, voor Maxime Potty (Citroën) en Gino Bux (Skoda), maar die laatste had problemen in de laatste KP, net als Niels Reynvoet.

Patrick Snijers leidt nog steeds in RC3 met de Ford Fiesta, terwijl Tom Rensonnet (Clio) en Cedriek Merlevede hetzelfde doen in RC4 en NCM. Casper Nielsen (Clio) doet hetzelfde in RC5. Aamury Molle voert in zijn Alpine het veld in NGT aan.

Programma zondag 21 augustus:

8u43: KP17 – Watou 1 (12,3 km)
9u38: KP18 – Kemmelberg 1 (13,3 km)
11u49: KP19 – Watou 2 (12,3 km)
13u18: KP20 – Kemmelberg 2 Powerstage (13,3 km)

error: Alert: Content is protected !!