Home > #Hoofdnieuws > WRC2 en BRC Ieper: Stéphane Levebvre en DG Sport Citroën voorlopig op twee fronten, Munster in WRC2 Junior

WRC2 en BRC Ieper: Stéphane Levebvre en DG Sport Citroën voorlopig op twee fronten, Munster in WRC2 Junior

Er is uiteraard nog meer in Ieper dan WRC en daarom heeft na de eerste lus op zaterdag opnieuw recht op een stand van zaken in de andere competities, met een focus op WRC2 en het Belgian Rally Championship, waar op zaterdagochtend behoorlijk wat slachtoffers vielen.

In WRC2 gaan we af op een schitterende finale tussen Stéphane Levebvre in zijn DG Sport Citroën en Andreas Mikkelsen in de Toksport WRT Skoda Fabia. De Fransman moest wat van zijn voorsprong inleveren, maar heeft toch nog steeds 4,6 seconden bonus op de ervaren Noor. Achter hen moet Yohan Rossel in zijn Citroën al 31,2 seconden goedmaken op Mikkelsen, terwijl de Fransman op zijn beurt een bonus van 21 seconden heeft op Grégoire Munster. In zijn Hyundai is Munster wel leider in WRC2 Junior. Chris Ingram is op een goede tien seconden van Munster vijfde in de tussenstand. Jari Huttunen (Ford) diende ’s ochtends op te geven in zijn Ford Fiesta en dat met motorproblemen. In WRC2 Masters leidt Armin Kremer voor Freddy Loix, beide in een Skoda).  

Veel drama in BRC

Uiteraard leidt Stéphane Levebvre ook in het klassement van het Belgian Rally Championship waar het één en ander gebeurde. Zo verloren we PJM Cracco in zijn Hyundai, hij bleef in een gracht zitten. Gino Bux (Skoda) en Maxime Potty (Citroën) kregen een strafminuut wegens te vroeg inchecken, maar betwisten dat. Freddy Loix (Skoda) verloor dan weer tijd met de schuiver van Cracco, maar zou die moeten terugkrijgen en de leider in RC4, Gilles Pyck (Renault Clio) gaf op in KP11. Tom Rensonnet is nu de beste, met een ruime voorsprong op Jonas Dewilde, die meer dan 4 minuten verloor door het wisselen van een wiel op KP Dikkebus. Ook Davy Vanneste (Citroën) verloor tijd.

Dat maakt dat in de tussenstand de Franse BK-leider vooraan blijft, voor Munster en Ingram, terwijl Vincent Verschueren in zijn VW Polo vierde is en Sébastien Bedoret (Skoda) vijfde. Amaury Molle (Alpine) leidt in GT. Noteren we ook nog de opgave van Bjorn Syx in zijn BMW M3, waardoor Cedriek Merlevede de beste BMW is, één plaats voor de beste junior en RC4-rijder in de wedstrijd, Tom Rensonnet in de Renault Clio. Casper Nielsen leidt dan weer in RC5.

error: Alert: Content is protected !!