Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP9: Tänak verdringt Neuville meteen van leiding!

WRC Ieper KP9: Tänak verdringt Neuville meteen van leiding!

De tweede dag van het WRC-event in en om Ieper startte met KP9 – Reninge en dat over exact 15 kilometer. Kalle Rovanperä staat weer aan de start, na hard werk van de Toyota-crew en dus kan de jonge Fin later nog punten in de Powerstage scoren. Belangrijker echter, Ott Tänak was in de opener van de tweede dag duidelijk sneller dan zijn teamgenoot bij Hyundai, Thierry Neuville en de winnaar van Finland neemt de leiding in handen.

Foto: © Hyundai

Kalle Rovanperä liet meteen zien dat hij in zijn Toyota ook in Ieper snel kan zijn, met een snelste tijd in Reninge, voor Ott Tänak en Elfyn Evans (Toyota). Tänak was 2,6 seconden sneller dan Neuville en is zo de nieuwe leider in de wedstrijd, met één tiende van een seconde bonus op Neuville. Evans is derde op twaalf seconden en blijft dus absoluut nog meespelen. Esepekka Lappi (Toyota) en Craig Breen (Ford) blijven op vier en vijf, binnen de minuut van de nieuwe leider. Geven we mee dat Jari Huttunen (Ford) opgaf in WRC2 met een motorprobleem.

De andere competities in Ieper vindt u terug in een artikel op het einde van iedere lus.

Programma zaterdag 20 augustus

10u13: KP9 – Reninge 1 (15 km)
11u08: KP10 – Dikkebus 1 (14,2 km)
12u00: KP11 – Wijtschate 1 (15 km)
12u55: KP12 – Hollebeke 1 (22,3 km)
15u13: KP13 – Reninge 2 (15 km)
16u08: KP14 – Dikkebus 2 (14,2 km)
17u00: KP15 – Wijtschate 2 (15 km)
17u55: KP16 – Hollebeke 2 (22,3 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!