Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP12: Neuville oppermachtig halverwege de tweede dag

WRC Ieper KP12: Neuville oppermachtig halverwege de tweede dag

De WRC-manche in Ieper is over halverwege en vooraan lijkt Thierry Neuville met een dubbele KP-zege, in Wijtschate en Hollebeke, stilaan een kloof te slaan. De Belgische Hyundai-rijder gaat de middagpauze op de tweede dag in met een bonus van 16,2 seconden op zijn teamgenoot Ott Tänak en 21,5 seconden op Elfyn Evans in de eerste van de Toyota.

Het lijkt erop dat Thierry Neuville de man in vorm is op zaterdagochtend. “Ik denk niet dat Tänak problemen heeft, want dan rij ik op twee cilinders…”, was Neuville nogal direct aan de finish van de middagproef. Neuville won tot dusver zeven van de twaalf proeven. “We hebben het ritme van gisterennamiddag verdergezet, zonder in de eerste KP te veel risico”s te nemen. Het zal toch nog een zware namiddag worden, met vuile proeven, maar we hebben onze nota’s nog wat aangepast.”   

In de strijd om de tweede plaats, zien we voorlopig Ott Tänak nog als dichtste achtervolger van Thierry Neuville, maar de Est moet stilaan beginnen oppassen voor de Welshman Elfyn Evans die in zijn Toyota derde is. Het verschil verkleint, mogelijk door problemen met de transmissie bij de Est – een transmissie die niet continu even goed functioneert – en Evans leek aan het einde van KP12 relatief positief: “Het ging redelijk goed en ik blijf aanvallen.” Na KP12 bedraagt het verschil tussen de Est en de Welshman nog 5,3 seconden.

Het is niet het enige gevecht in de WRC-wedstrijd, want achter Esepekka Lappi die eenzaam vierde is op 58,7 seconden, vechten Adrien Fourmaux (Ford) en Oliver Solberg (Hyundai) om de vijfde plaats. De Fransman heeft 4,5 seconden bonus op de jonge Zweed. Achter hen is Takamoto Katsuta (Toyota) opnieuw eenzaam zevende. Gus Greensmith (Ford) rijdt nog rond, maar verloor minuten en zijn teamgenoot Craig Breen gaf uiteraard op.

Programma zaterdag 20 augustus

10u13: KP9 – Reninge 1 (15 km)

11u08: KP10 – Dikkebus 1 (14,2 km)

12u00: KP11 – Wijtschate 1 (15 km)

12u55: KP12 – Hollebeke 1 (22,3 km)

15u13: KP13 – Reninge 2 (15 km)

16u08: KP14 – Dikkebus 2 (14,2 km)

17u00: KP15 – Wijtschate 2 (15 km)

17u55: KP16 – Hollebeke 2 (22,3 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!