Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper dag 2: opgave Neuville en onbegrip bij leider Tänak over de uitspraken van zijn teamgenoot

WRC Ieper dag 2: opgave Neuville en onbegrip bij leider Tänak over de uitspraken van zijn teamgenoot

De tweede dag van de WK-wedstrijd in en om Ieper zit erop en het is Ott Tänak die de eer van Hyundai hooghoudt, na de schuiver van Thierry Neuville die tot zijn opgave leidde. Tänak heeft echter nog geen gewonnen spel, want Elfyn Evans volgt aan het stuur van zijn Toyota Yaris op amper 8,2 seconden van de leider. Tänak won ook de laatste KP van de dag.

Het nieuws van de dag was uiteraard de opgave van Thierry Neuville, die vrij comfortabel leidde, maar in een trage linkse over de uitgereden gravel de gracht indook, de voorzijde van zijn Hyundai beschadigde en meteen was het game over voor de Belg.

De nieuwe leider Tänak was na afloop van de laatste KP ook niet echt zacht voor zijn teamgenoot, na de uitlatingen van Neuville over de transmissieproblemen van de Est eerder op de dag: “Ik begrijp het niet echt wat Neuville eerder zei, met name dat ik waarschijnlijk geen probleem had. Het is jammer dat dat gebeurd is, want ik denk dat we binnen het team niet met elkaar moeten vechten – we moeten met de anderen vechten. Ik weet niet wat hij dacht.” Hoe dan ook Neuville wint geen vierde maal in Ieper en zakt in de WK-stand mogelijk naar de vierde plaats achter de huidige top 2. Neuville blijft ook zonder zege in 2022, daar waar Tänak al zijn derde zege kan behalen.

De opgave zorgt meteen ook voor een onverwacht podium voor de Fin Esepekka Lappi (Toyota) en een strijd om de vierde plaats tussen Oliver Solberg (Hyundai) en Adrien Fourmaux (Ford).

Programma zondag 21 augustus:

8u43: KP17 – Watou 1 (12,3 km)
9u38: KP18 – Kemmelberg 1 (13,3 km)
11u49: KP19 – Watou 2 (12,3 km)
13u18: KP20 – Kemmelberg 2 Powerstage (13,3 km)

error: Alert: Content is protected !!