Home > Moto > MotoGP > MotoGP Oostenrijk: Bastianini zet de pole

MotoGP Oostenrijk: Bastianini zet de pole

Het was kwalificatietijd in Oostenrijk met sessies waarin de puntenleiders in de diverse kampioenschappen zich wat op de achtergrond hielden. Het zal de spanning in de races van morgen alleen maar ten goede komen.

foto: ©motogp.com

Het grote nieuws was dat MotoGP vanaf 2023 ook sprintraces zal houden in een grand prix weekend. Hoe die vork aan de steel zit, daar komen we later nog op terug.

Bij de grote jongens wordt het de allereerste keer dat Enea Bastianini (Gresini Racing) zich van de pole mag lanceren. De Italiaan plande zijn ronde goed en kon in de sltfases van de sessie de beste tijd zetten voor Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Bastianini mag zo voor het eerst in MotoGP een race vanop pole starten. Het werd ook een volledig Ducati succes want met Martin (vierde), Zarco (zesde) en Di Giannantonio (tiende) zien we zes Ducati machines in de top tien. Puntenleider Quartararo (Yamaha) start als vijfde.

In Moto2 gaat Ai Ogura (Honda Team Asia) zijn kansen. De Japanner moet absoluut inlopen in de puntenstand wil hij nog een kans maken op de titel. Hij zette de pole voor Alonso Lopez (CAG Speed Up Boscoscuro) en titelkandidaat Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo). Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) zette een verdienstelijke achttiende tijd.

In Moto3 zagen we de eerste pole voor rookie Daniel Holgado (Red Bull KTM Ajo). Hij zal morgen starten met naast zich op de eerste rij de Japanner Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) en de jonge Turk Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3).

error: Alert: Content is protected !!