Home > Rally > BRC > WRC Ieper: stand zaken in de andere competities

WRC Ieper: stand zaken in de andere competities

Uiteraard is Ieper meer dan het gevecht in WRC. In de diverse andere competities zien we ondertussen ook al enkele opvallende feiten. Een stand van zaken na de eerste lus.

  • WRC2: Stéphane Lefebvre leidt in zijn DG Sport Citroën zowel in WRC2 als in het Belgische kampioenschap. Hij heeft een kleine voorsprong op Andreas Mikkelsen (+8,2 seconden – Skoda) en Yohan Rossel (+9,8 seconden – Citroën). In WRC2 Junior leidt Hyundai-rijder Grégoire Munster, terwijl Armin Kremer (Skoda) het doet in de ‘Masters’ voor Freddy Loix en Pieter Tsjoen (Skoda).
  • BRC – Uiteraard leidt de Fransman Stéphane Lefebvre ook in het Belgian Rally Championship, voor Grégoire Munster (+12 seconden – Hyundai) en Chris Ingram, die gezien zijn sponsor Kroon ook in het BRC start. Ingram heeft een achterstand van 22,2 seconden, en houdt Gino Bux en Vincent Verschueren achter zich, respectievelijk in een Skoda en Volkswagen.
  • GT/RC3/RC4 – Amaury Molle (Alpine) leidt voor Timothy van Parijs (Porsche), terwijl Patrick Snijers (Fiesta) en Gilles Pyck (Clio) het doen in RC3 en RC4. In GT gaf Glenn Janssens op door ziekte van zijn co Stéphane Prévot in een Porsche 991 GT3.
  • 2WD Trophy – Hier leidt Bruno De Wilde in zijn Honda Civic.
error: Alert: Content is protected !!