Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP8: Neuville leider na eerste dag

WRC Ieper KP8: Neuville leider na eerste dag

Ook in KP8 – Langemark was Thierry Neuville over de 8,95 kilometer onaantastbaar. In zijn Hyundai scoorde hij al vier beste tijden en de Belgische vijfvoudige vicewereldkampioen leidt na acht proeven met een bonus van 2,5 seconden op zijn teamgenoot Ott Tänak en 13,7 seconden op Toyota-rijder Elfyn Evans, die in KP6 te laat incheckte en tien seconden straftijd kreeg.

Het werd een moeilijke dag voor iedereen in Ieper, uiteraard vanwege de onzekerheid inzake de weersomstandigheden. “Wij hebben duidelijk minder optimale bandenkeuzes gemaakt“, aldus Jari-Matti Latvala, Team Principal van Toyota, bij Autosportwereld.be. “De bandenkeuzes van Hyundai waren beter en deze namiddag heeft Thierry (Neuville) het vertrouwen teruggevonden. De tien seconden van Elfyn zijn inderdaad een misrekening in de ‘uren’. Ik denk dat als het morgen en overmorgen niet regent, dan zal het erg moeilijk worden om het gat met Hyundai nog dicht te rijden.”

Achter de top-3, is Esepekka Lappi (Toyota) ‘Best of the Rest’ met een vierde plaats op 37,3 seconden van leider Neuville. Enkel Craig Breen, vijfde in zijn Ford Puma, volgt nog binnen de minuut van de Belgische leider. Gus Greensmith (+1min39 – Ford), Oliver Solberg (+2min01 – Hyundai) en Adrien Fourmaux (+2min09 – Ford) volgen als zesde, zevende en achtste.

Stéphane Lefebvre in WRC2 en BRC

Stéphane Lefebvre (DG Sport Citroën) leidt in WRC2 en het Belgian rally Championship. In WRC2 volgen Andreas Mikkelsen (Skoda) en Yohan Rosell (Citroën) al op 15 en 28 seconden, terwijl in BRC Grégoire Munster (BMA Hyundai) en Chris Ingram (Skoda) al 31 en 57 seconden moeten toegeven. Gino Bux (SXM Skoda) en Vincent Verschueren (Polo) kijken als vierde en vijfde al tegen een achterstand van een minuut en 1min08 aan.

Amaury Molle (Alpine) en Patrick Snijers (Fiesta) leiden in RGT en Rally3.

Programma zaterdag 20 augustus

10u13: KP9 – Reninge 1 (15 km)
11u08: KP10 – Dikkebus 1 (14,2 km)
12u00: KP11 – Wijtschate 1 (15 km)
12u55: KP12 – Hollebeke 1 (22,3 km)
15u13: KP13 – Reninge 2 (15 km)
16u08: KP14 – Dikkebus 2 (14,2 km)
17u00: KP15 – Wijtschate 2 (15 km)
17u55: KP16 – Hollebeke 2 (22,3 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!