Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP6: driestrijd wordt intenser, Neuville sterk

WRC Ieper KP6: driestrijd wordt intenser, Neuville sterk

In KP6 – Westouter-Boeschepe toonde Thierry Neuville zich in zijn Hyundai de snelste over de 19,6 kilometer tegen de chrono. Onze landgenoot sloeg er hard toe en was maar liefst 3,3 en 4,5 seconden sneller dan zijn concurrenten voor de eindzege, Elfyn Evans (Toyota) en Ott Tänak (Hyundai). Die drie rijders lijken onderling te gaan uitmaken wie deze tweede Belgische WRC-manche ooit zal winnen.

Het gros van het vrijdagprogramma zit er nu op, met nog twee proeven te gaan, samen goed voor iets minder dan 17 kilometer. In de langste proef van de dag, Westouter was Thierry Neuville enorm sterk tijdens de tweede passage. De Belg was veruit de snelste en is volledig terug in de wedstrijd, al blijft hij kritisch over zijn Hyundai. “We hadden een goede KP, maar ik vecht nog steeds op de hobbelige secties om de balans tussen de voorkant en de achterkant goed te krijgen. De wagen beweegt nog steeds veel en niet op de manier dat ik het hebben wil.”

Elfyn Evans blijft ook goed meedraaien, met een tweede chrono en zo vergroot hij zijn bonus op Tänak tot 2,3 seconden, terwijl Neuville nadert tot op 4,3 seconden. Achter hen gaapt de kloof, met Esepekka Lappi (Toyota) op 33,6 seconden en Craig Breen, als beste Ford-rijder op 42,6 seconden. De rest van de bende staat al op anderhalve minuut en meer!

Programma vrijdag 19 augustus:

10u16: KP1 – Vleteren 1 (11,9 km)
11u08: KP2 – Westouter 1 (19,6 km)
12u03: KP3 – Mesen-Middelhoek 1 (7,9 km)
12u53: KP4 – Langermark 1 (8,9 km)
15u16: KP5 – Vleteren 2 (11,9 km)
16u08: KP6 – Westouter 2 (19,6 km)
17u03: KP7 – Mesen-Middelhoek 2 (7,9 km)
17u53: KP8 – Langermark 2 (8,9 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!