Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP2: Rovanperä crasht, Neuville wint, Evans nieuwe leider

WRC Ieper KP2: Rovanperä crasht, Neuville wint, Evans nieuwe leider

KP2 – Westouter-Boeschepe, goed voor 19,60 kilometer tegen de chrono was meteen goed voor drama. Kalle Rovanperä ging aan hoge snelheid van de baan en voor de Finse WK-leider is de rally in België meteen over. Vooraan zette Thierry Neuville de beste tijd neer en heeft Elfyn Evans voorlopig de leiding in handen.

Ieper is en blijft een verraderlijke rally en deze ochtend liggen de wegen er echt glad bij, dat ondervond rallyleider Kalle Rovanperä die met zijn Toyota Yaris even de gracht inging en viermaal over de kop rolde. Uiteraard is de wedstrijd voor de jonge Fin voorlopig afgelopen en gezien de schade zal het niet evident zijn om morgen weer te starten.

Achter Rovanperä reed Ott Tänak helemaal op het einde lek, maar de Est in de Hyundai verloor amper tijd en blijft meespelen. Hij verloor één seconde op Thierry Neuville, die echter geen vertrouwen in de wagen heeft, maar wel de snelste tijd liet noteren in een KP waarin het na de leiders begon te regen.

In de tussenstand leidt Elfyn Evans (Toyota), met 1,2 seconde bonus op Tänak en 7,8 seconden op Neuville. Esepekka Lappi (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford) volgen als vierde en vijfde respectievelijk al op 14,1 en 16,2 seconden.

Programma vrijdag 19 augustus:

10u16: KP1 – Vleteren 1 (11,9 km)
11u08: KP2 – Westouter 1 (19,6 km)
12u03: KP3 – Mesen-Middelhoek 1 (7,9 km)
12u53: KP4 – Langermark 1 (8,9 km)
15u16: KP5 – Vleteren 2 (11,9 km)
16u08: KP6 – Westouter 2 (19,6 km)
17u03: KP7 – Mesen-Middelhoek 2 (7,9 km)
17u53: KP8 – Langermark 2 (8,9 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!