Home > #Hoofdnieuws > WRC Ieper KP1: Rovanperä sterk, Neuville meteen in de fout

WRC Ieper KP1: Rovanperä sterk, Neuville meteen in de fout

Iets na tienen op vrijdagochtend was het dan zover, de Belgische WRC-manche ging van start met de start van KP1 – Vleteren en dat over 11,97 km. En het werd geen al te beste start voor de Belgische fans, met een verlies van meer dan tien seconden voor Thierry Neuville. Onze landgenoot ging in de fout op een kruispunt, zonder erg evenwel. Vooraan zette Kalle Rovanperä in zijn Toyota Yaris de snelste tijd neer.

Foto: © WRC

Vleteren en omgeving waren de plaats van afspraak op vrijdagochtend, op een zeer gladde ondergrond, maar zonder regen voorlopig. Kalle Rovanperä liet meteen zien waarom hij het WK leidt, met een snelste tijd. “We wisten niet zeker wat er zou komen en we probeerden elk weertype een beetje af te dekken, dus dat was de keuze. Geen gemakkelijke proef en veel gladder dan ik dacht. Ik denk dat het echt lastig is om snel te zijn.” Elfyn Evans was 2,5 seconden trager dan zijn teamgenoot, Ott Tänak moest drie seconden toegeven als beste Hyundai-rijder. Esepekka Lappi (Toyota) en Adrien Fourmaux (Ford) maakten de de top 5 volledig.

Thierry Neuville ging dan weer rechtdoor op een kruispunt, verloor 10,6 seconden op de Fin in de Toyota en is zesde: “Het was zo glad, ik had geen grip en ging rechtdoor aan een kruispunt. Het was echt verrassend.

Noteren we dat Tuur van den Abeele niet door de technische keuring raakte en met zijn Porsche forfait geeft, ook Danny Kerckhof (BMW M3 E30) en Gunther Monnens (Porsche) zijn er niet bij.

Programma vrijdag 19 augustus:

10u16: KP1 – Vleteren 1 (11,9 km)
11u08: KP2 – Westouter 1 (19,6 km)
12u03: KP3 – Mesen-Middelhoek 1 (7,9 km)
12u53: KP4 – Langermark 1 (8,9 km)
15u16: KP5 – Vleteren 2 (11,9 km)
16u08: KP6 – Westouter 2 (19,6 km)
17u03: KP7 – Mesen-Middelhoek 2 (7,9 km)
17u53: KP8 – Langermark 2 (8,9 km)

You may also like
WRC Ieper: Zondag door de lens van Lorenz
WRC Ieper KP20: Tänak redt Hyundai met tweede opeenvolgende zege dit seizoen
WRC Ieper KP19: Fourmaux crasht, Tänak wint
WRC Ieper KP18: Evans pakt twee op twee en nadert tot goed zes seconden van leider Tänak
error: Alert: Content is protected !!