Home > WRC > Rally: Serderidis wil negen WRC-manches in 2023 rijden

Rally: Serderidis wil negen WRC-manches in 2023 rijden

De eerste privérijder die dit jaar met de Ford Puma Hybrid Rally1 M-Sport rijdt, de Grieks-Belgische Jourdan Serderidis, voegt twee WK wedstrijden toe na Kenia en de Akropolis en bereidt zich al voor op een druk seizoen 2023.

Aan het einde van de maand keert Jourdan Serderidis terug naar zijn land om zich voor te bereiden op zijn volgende wereldevenement, de Acropolis Rally. “Ik zal met mijn Skoda Fabia Evo2 strijden in de Terre de Lozère, een ronde van het Franse kampioenschap om weer in het ritme te komen”, zegt de zakenman die gepassioneerd is door rally. “Daarna vlieg ik naar Griekenland waar ik op 31 augustus deelneem aan een testdag met M-Sport voor mijn thuisrace, van 8 tot 11 september.” Maar Jourdan Serderidis laat het daar niet bij. “Ik onderhandelde met M-Sport en bereikte een overeenkomst om Spanje en Japan toe te voegen aan mijn kalender voor 2022 met de Puma.” Maar de ‘gentleman driver’ heeft ook al 2023 besproken en het wordt een druk programma op zijn zachtst gezegd. “Normaal gesproken wordt verwacht dat ik volgend jaar met de Puma Rally1 aan negen wereldrondes zal deelnemen. Mijn seizoen begint in Monte Carlo. We gaan dan verder met Mexico, Portugal dat ik ga ontdekken, Sardinië, de Safari van Kenia waar ik dit jaar zevende werd, Duitsland, als het weer op de kalender staat, de Akropolis, Catalonië en Japan. Met een extraatje voor mijn Belgische fans, Hannuit zoals dit jaar om mijn titel te verdedigen, en de Ardennen, telkens met mijn Ford WRC.” Jourdan Serderidis houdt ongetwijfeld van rallyrijden en zijn nieuwe Ford Puma Rally1 M-Sport.

error: Alert: Content is protected !!